Veşti îngrijorătoare! Un voluntar care participa la studiul vaccinului anti-COVID produs de Oxford a murit. Cercetarea va continua

Autoritatea Sanitară din Brazilia a anunţat că un voluntar din studiul vaccinului împotriva coronavirusului, dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca a decedat, informează Reuters.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 17:46
Veşti îngrijorătoare! Un voluntar care participa la studiul vaccinului anti-COVID produs de Oxford a murit. Cercetarea va continua

Oamenii de ştiinţă de la Oxford au anunţat că, în pofida acestui eveniment nefericit, testarea va continua. Aceştia au dat asigurări că, după o evaluare atentă, „nu există îngrijorări cu privire la siguranța studiului clinic”. Ziarul brazilian O Globo a informat că voluntarului i se administrase un placebo, și nu vaccinul aflat în teste.

Citeşte şi Coronavirus. 42 de vaccinuri sunt în pregătire în toată lumea, zece dintre ele au intrat în ultima fază de testare

Universitatea Federală din Sao Paulo, care participă la coordonarea studiilor clinice de fază 3 din Brazilia, a declarat că voluntarul este brazilian.

Guvernul federal intenționează să cumpere vaccinul din Marea Britanie și să îl producă la centrul său de cercetare biomedicală FioCruz din Rio de Janeiro, în timp ce un vaccin concurent de la Sinovac Biotech Ltd SVA.O din China este testat de centrul de cercetare al statului Butantan din Sao Paulo.

Brazilia esta a doua ţară care a pierdut cei mai mulţi pacienţi în lupta cu coronavirusul, după SUA. Peste 154.000 de oameni au fost uciși de COVID-19 în Brazilia. Statul sud-american se află în top trei şi în ceea ce priveşte numărul de infectări, cu peste 5,2 milioane de infectați, fiind surclasat de SUA şi India.


loading...