Veşti noi despre vaccinul Oxford: „Sunt slabe şanse să fie gata până la sfârşitul anului”

Echipa de la Oxford, care dezvoltă vaccinul alături de compania farmaceutică AstraZeneca, transmite că încă nu a analizat niciun rezultat pentru a ști dacă vaccinul va funcționa și va proteja oamenii în fața acestui virus sau dacă va preveni îmbolnăvirea gravă.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 19:41
Veşti noi despre vaccinul Oxford: „Sunt slabe şanse să fie gata până la sfârşitul anului”

Prof. Andrew Pollard, director al Oxford Vaccine Group, a declarat că sunt şanse mici ca vaccinul anti-Covid să fie gata până de Crăciun.

Cred că sunt slabe șanse să fie posibil, dar pur și simplu nu știu. Sunt optimist că vom putea ajunge în acel punct înainte de sfârșitul acestui an, pentru a putea face o analiză”, a spus Pollard, potrivit presei internaţionale, citate de dcnews.ro.

A mai precizat faptul că mai întâi se aşteaptă rezultatele şi dacă sunt cele aşteptate, se va discuta cine va primi vaccinul şi cum va fi implementat.

Citește și: Coronavirus. 42 de vaccinuri sunt în pregătire în toată lumea, zece dintre ele au intrat în ultima fază de testare

Dr. Anthony Fauci, despre vaccinul anti-COVID

Dr. Anthony Fauci, principalul sfătuitor al lui Donald Trump pe problema coronavirusului, a anunţat când ar putea fi gata primul vaccin împotriva COVID-19. 

Un vaccin „sigur şi eficient” ar putea fi gata până la finalul lunii noiembrie, anunţă Dr. Fauci, conform Daily Mail

Întrebarea care se pune, însă, după ce avem un vaccin sigur şi eficient, sau poate mai multe vaccinuri, este cum le putem duce la oameni cât mai repede. Cantitatea de doze care fi disponibilă în luna decembrie nu va fi suficientă pentru a vaccina pe toată lumea, e clar. Unii vor trebui să mai aştepte câteva luni şi în 2021„, a declarat Anthony Fauci.