VEŞTI PROASTE. Se reintroduce TAXA DE POLUARE pentru automobilele second hand. Când intră în vigoare

Este vorba despre taxa prin care proprietarii de maşini plăteau proporţional cu gradul de poluare al maşinii.

27 sept. 2017, 12:48
VEŞTI PROASTE. Se reintroduce TAXA DE POLUARE pentru automobilele second hand. Când intră în vigoare

Preşedintele Adiminstraţiei Fondului de Mediu a dezvăluit că se lucrează la reintroducerea acestei taxe, scrie digi24.ro. Posibil sa fie gata chiar anul acesta. 150 milioane de euro pe an, atât aduna în buget Administraţia Fondului de Mediu din taxa de timbru încasată de la şoferi.

Citeşte şi PwC: România trebuie să se gândească la o nouă taxa auto. Importul de maşini rulate a explodat

Din banii respectivi, insituţia finanţa programul Rabla, atât pentru maşini clasice, cât şi pentru maşini electrice. Şi tot de acolo se finanţau alte proiecte de mediu. Anul acesta, însă, bugetul a rămas fără aceste sume, după eliminarea timbrului de mediu.

Odată scăpaţi de această taxă, românii au adus şi mai multe maşini second-hand din import. Peste 350.000 de autoturisme din vestul Europei au fost aduse în ţară în primele nouă luni ale anului, cu 70% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar estimările sunt că până la final de an vom ajunge la 500.000 de maşini la mână a două importate.

Citeşte şi Legea pentru recuperarea taxei auto şi a timbrului de mediu a fost votată de Senat

Potrivit șefului Administrației de Mediu, un procentaj de 71% din autoturismele înmatriculate anul trecut aveau peste 10 ani vechime, ceea ce reprezintă o provocare în special pentru calitatea aerului din marile orașe.


loading...
Partenerii noștri