VEŞTI PROASTE. Statul taie aceste subvenţii, anunţul e OFICIAL

Femierii își pierd subvenția APIA din acest an! Producătorii agricoli sunt așteptați la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) chiar și după încheierea campaniei pentru primirea cererii unice pentru subvenții. Potrivit directorului executiv al APIA Satu Mare, Virgil Dragoș, fermierii au la dispoziție 26 de zile să se prezinte pentru clarificări dacă au fost notificați că în cererea lor s-au identificat neconcordanţe sau suprapuneri de suprafeţe.

20 mai 2019, 13:29
VEŞTI PROASTE. Statul taie aceste subvenţii, anunţul e OFICIAL

„Fermierii, începând cu 16 mai şi până pe 31 mai, pot face o serie de modificări în formularele depuse în termen. Se pot modifica suprafeţe, culturi, efective de animale ş.a. Practic pe 15 mai s-a încheiat o primă etapă în ceea ce priveşte subvenţiile aferente anului 2019. În perioada 1 – 10 iunie, se pot depune modificări, sub rezerva penalizării de 1%/zi de întârziere.

Citeşte şi Primii zece beneficiari de subvenţii din agricultură au încasat anul trecut aproximativ 30 milioane euro

La verificarea dosarelor de către funcţionarii APIA, dacă se găsesc neconcordanţe, suprapuneri de suprafeţe, fermierii sunt notificaţi, iar în 26 de zile trebuie să se prezinte la APIA pentru clarificări. Dacă nu se prezintă, funcţionarii exclud de la plată suprafeţele neclare spre exemplu”, a arătat directorul APIA, potrivit informatia-zilei.ro.

Verificările în teren a fermierilor incluşi în eşantioanele de control trebuie să se finalizeze până pe 15 septembrie, pentru ca apoi să se întocmească rapoartele de control şi să se introducă în baza de date. Respectarea acestui termen poate asigura posibilitatea începerii plăţii avansului din 16 octombrie pentru fermierii eligibili în anul în curs.