Veşti proaste de la poliţiştii de la Rutieră. Amenzi pentru mii de şoferi

Minivacanţa de 1 Mai s-a încheiat cu cheltuieli suplimentare pentru şoferii prea grăbiţi pentru a respecta regulile de circulaţie.

RomaniaTV.net
04 mai 2015, 07:57
Veşti proaste de la poliţiştii de la Rutieră. Amenzi pentru mii de şoferi

Poliţiştii de la Rutieră au fost prezenţi peste tot şi au monitorizat traficul inclusiv din elicopter la sfârşitul minivacanţei de 1 Mai, în condiţiile în care zeci de mii de maşini s-au aflat în trafic, după ce românii au terminat de petrecut cele câteva zile libere.

Bilanţul celor de la Rutieră după trei zile de vacanţă se ridică la mii de permise de conducere suspendate şi aproape 25.000 de amenzi.

„Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 24.539 de amenzi s-au aplicat pt contravenţii la regimul circulaţiei rutiere. Din acestea, 16.278 s-au acordat pentru consum de băuturi la volan şi 11.616 pentru depăşirea vitezei legale”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Zilele acestea, printre şoferii care au apăsat prea tare pedala de accelerație s-au numărat şi un tânăr de 30 de ani din Motru, care a condus cu 203 kilometri pe oră, dar şi o tânără din Craiova, care a fost prinsă rulând cu 208 km/h. Ambii au rămas fără permis, la fel ca alţi aproape 1300 de şoferi.

Zilnic au fost la datorie peste 36.000 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi și lucrători de la alte structuri operative ale ministerului.