VEŞTI PROASTE DIN MALAEZIA. Un coleg de-al lui IONUŢ GOLOGAN, cu aceeiaşi faptă ca a românului, A FOST EXECUTAT FOTO

Ionuţ Gologan, tânărul român condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, primeşte veşti tot mai negre de la autorităţile de acolo. Deşi autorităţile române au făcut tot posibilul pentru a-l ajuta, încercând măcar să îi comute pedeapsa şi să îl aducă în România unde să fie închis într-un penitenciar în cazul în care nu se putea eliberarea definitivă, lucrurile par să meargă tot mai mult într-o direcţie nefericită pentru Gologan, în pofida tratativelor care au loc între România şi Malaezia. Un alt bărbat închis în acelaşi penitenciar, originar din Nigeria, cu o pedeapsă capitală primită tot pentru trafic de droguri, a fost executat în secret, în pofida faptului că s-au făcut presiuni internaţionale incredibile în ultimul an pentru abolirea condamnărilor la moarte în Malaezia.

11 feb. 2017, 08:21

Ţările care fac parte din ONU, precum şi cei de la Amnesty International fac presiuni uriaşe asupra autorităţilor malaeziene în scopul abolirii pedepsei cu moartea, scrie cancan.ro. Deşi ar trebui ca, în cazul în care o ţară foloseşte în continuare acest tip de pedeapsă, să fie vorba despre fapte extrem de grave şi sângeroase, iar cei executaţi nu pot fi persoane cu handicap, copii sau femei însărcinate, iar deţinuţii trebuie să aibă dreptul să se apere în instanţă, să aibă condiţii decente în penitenciar şi să poată cere comutarea pedepsei şi înlocuirea cu o variantă care include doar încarcerarea pentru un număr de ani, în ţara unde este acum Ionuţ Gologan nu se respectă aceste reguli.

Citeşte şi Ionuţ Gologan primeşte o VESTE URIAŞĂ. Ce se întâmplă cu românul condamnat la MOARTE în MALAEZIA

Mai mult decât atât, deşi au acceptat să înceapă demersurile necesare pentru abolirea pedepselor capitale, promiţând în cadrul unei şedinţe a consiliului ONU de anul trecut că vor opri orice execuţie până ce vor finaliza demersurile legale şi birocratice, autorităţile malaeziene au continuat să organizeze execuţii în secret, votând împotriva anulării definitive a acestora în cea mai recentă întrunire ONU, de anul acesta.

Victima celei mai recente execuţii prin spânzurare a fost un coleg de penitenciar al lui Ionuţ Gologan, pe numele său Chijioke S. O., originar din Nigeria şi care a fost arestat în anul 2007 pentru trafic de droguri. Totul s-a petrecut în mare secret, fără ca familia victimei să ştie ceva sau autorităţile nigeriene, care au încercat cu disperare să îl salveze.

Citeşte şi Veşti despre Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. „Trebuie să fie puternic şi să…”

„Acest eveniment este unul tragic, facem apel la cetăţenii nigerieni să nu se lase implicaţi în astfel de activităţi care le pot aduce pedeapsa cu moartea”, a fost mesajul autorităţilor după ce s-a aflat într-un final de deznodământ. În acest moment mai sunt peste 100 de alte persoane condamnate pentru trafic de droguri care aşteaptă să fie abolită pedeapsa cu moartea în Malaezia, însă cele mai recente acţiuni ale statului par să indice că Ionuţ Gologan este tot mai aproape de un sfârşit tulburător, existând oricând riscul să fie pus în aceeaşi situaţie precum colegul său de penitenciar.