Vești proaste pentru bucureșteni: circulația pe linia tramvaiului 41 va fi suspendată!

Se anunță vremuri grele pentru zeci de mii de bucureșteni care circulă zi de zi cu tramvaiul, pe linia 41. În perioada 30 septembrie (vineri) - 6 octombrie (joi) 2022, circulația pe unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din București va fi suspendată. 

28 sept. 2022, 16:40
Vești proaste pentru bucureșteni: circulația pe linia tramvaiului 41 va fi suspendată!

Bucureștenii care obișnuiesc să circule cu tramvaiul în Drumul Taberei, Militari, Crângași, Ion Mihalache și zona Casa Presei, vor trebui să găsească alternative: deplasarea cu metroul, mașina personală, autobuzul, trotineta electrică sau pe jos.

Primăria Sectorului 6, condusă de PNL-istul Ciprian Ciucu, a anunțat că peste două zile vor fi demarate în curând lucrările la calea de rulare a liniei de tramvai 41.

„Lucrările la calea rulantă a liniei de tramvai 41 vor fi începute la finalul acestei săptămâni. Astfel că, începând de vineri, 30 septembrie 2022, ora 21:00, până la data de 6 octombrie 2022, ora 04:00 circulația tramvaielor va fi întreruptă.

Cu toate astea, pentru a veni în ajutorul bucureștenilor ce se folosesc de această linie de transport public de suprafață, Primăria Sectorului 6 a semnat un acord cu Societatea de Transport București. Compania urmează să înființeze o linie navetă.

Linia navetă va avea indicativul 641, iar pe perioada lucrărilor, acesta o să circule pe același traseu ca și tramvaiul: Piața Presei – Lujerului – Ghencea”, a transmis Primăria.

 

Ce se întâmplă cu noile tramvaie promise de primarul Nicușor Dan

 

Anunțul Primăriei a fost făcut în contextul în care Bucureștiul a devenit din nou aglomerat, odată cu revenirea cetățenilor din concedii și cu redeschiderea anului școlar. Mai mult, de luni, 3 octombrie, se redeschide și anul universitar.

Potrivit promisiunilor lui Nicușor Dan, primarul Capitalei, din toamnă vor intra în circulație noile tramvaie, cumpărate de la Astra Arad.

Uzina Astra Arad a livrat PMB până în prezent, 8 unități din comanda totală de 100 de tramvaie noi cu o lungime de 36 de metri, dar punerea în circulație întârzie pentru că încă nu s-a făcut recepția, lucrările pentru prelungirea peroanelor nu sunt finalizate, iar Ministerul Transporturilor încă nu a terminat procedurile pentru omologare.