Veşti proaste pentru bucureşteni. Ministrul propus la Transporturi a anunţat ce se va întâmpla cu metroul din Drumul Taberei

Lucian Bode, ministrul propus pentru Transporturi şi Comunicaţii în Guvernul Orban, a declarat, miercuri, în cadrul audierilor la comisiile de specialitate Parlament, că tronsonul de metrou Drumul Taberei - Eroilor, de pe Magistrala 5, nu va fi funcţional în acest an.

RomaniaTV.net
30 oct. 2019, 15:18
Veşti proaste pentru bucureşteni. Ministrul propus la Transporturi a anunţat ce se va întâmpla cu metroul din Drumul Taberei

Lucian Bode, propus pentru funcţia de ministru al Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, a primit aviz favorabil din partea parlamentarilor din comisiile reunite de specialitate din Parlament. Au fost 31 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 10 abţineri.

„Îmi asumăm finalizarea tronsonului Drumul Taberei – Eroilor. Însă, din păcate, la cum arată situaţia acum, acest proiect nu va putea fi recepţionat în 2019”, a spus Lucian Bode, la audieri.

Printre obiectivele majore anunţate de ministrul propus la Transporturi se află şi realizarea autostrăzilor Comarnic – Braşov şi Sibiu – Piteşti. 

„La infrastructura feroviară, avem 20.730 de kilometri de reţea feroviară, a şaptea reţea ca mărime din Uniunea Europeană, avem trei companii anchilozate – CFR SA, CFR Marfă, CFR Călători – fiecare confruntându-se astăzi cu foarte mari probleme, în special CFR Marfă, cu pierderi uriaşe, cu restricţii de viteză – 1.522 de restricţii sunt astăzi înregistrate pe calea ferată, ceea ce conduce la o viteză comercială de 16,3 km/h la marfă şi 44 km/h la călători”, a afirmat Bode.

„La infrastructura navală, din păcate, nu reuşim să exploatăm suficient Dunărea, cei 1.074 de km de pe teritoriul României, autostradă curată, sigură şi nepoluantă, şi nu reuşim să exploatăm suficient Portul Constanţa”, a arătat el.

Lucian Bode a vorbit şi despre probleme de la TAROM şi planurile lui pentru redresarea. Bode a anunţat că toate contractele de achiziţie încheiate de TAROM, în special cele pentru aeronavele în sistem leasing, vor fi analizate imediat după ce vom fi învestiţi de Parlament.