Veşti proaste pentru bugetari. Ministrul Finanţelor anunţă CONCEDIERI

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a prezentat, vineri, proiectul de buget pentru acest an, aprobat vineri de Guvern, care prevede o creştere economică de 5,5%, un câştig salarial mediu brut de 5.163 lei, un deficit bugetar în scădere la 2,55% şi atingerea unui număr al salariaţilor de 5,282 milioane. Se anunţă însă şi concedieri din aparatul de stat.

RomaniaTV.net
08 feb. 2019, 14:44

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorivici a declarat vineri că se poate pune problema de orice, în momentul în care a fost întrebat dacă există posibilitatea să fie reduceri de personal în administrație.

„Se poate pune problema de orice poate duce la un sistem public eficient”, a declarat Eugen Teodorivici, întrebat fiind dacă se pune problema reducerii de personal din administrație.

Ministrul Eugen Teodorivici a prezentat vineri proiectul de buget aprobat în Guvern. Potrivit datelor făcute publice, creșterea economică prevăzută este de 5,5%, deficitul bugetar este de -2,55%, iar datoria publică este de 34,9% în anul 2019.

Proiectul de buget pentru 2019 arată că la nivelul Capitalei, bugetul este de 49% din impozitul pe venit colectat, în timp ce la cele de sector se alocă 1.250 lei/ locuitor. Totodată, se alocă 6,3 mld. lei pentru acoperirea sumelor necesare pentru persoanele cu handicap și indemnizații însoțitori.

În context, ministrul de Finanțe spune că fără investiții „în 2019 nu cred că ne putem atinge obiectivul nostru de creștere. Discuțiile vor fi foarte clare lunar, cu compania de drumuri, cu cei de la căi ferate voi avea personal discuții, mă voi ocupă personal. Trebuie știut fiecare proiect în parte, care sunt problemele, blocajele, doar așa încercând să deblochezi fiecare dintre aceste posibile probleme nu are cum să nu meargă. Nu că am eu ceva sau că stau la birou foarte mult, dar vreau că aceștia care sunt puși în funcții efectiv trebuie să facă ceva, și vor fi luate măsuri pentru cei care nu respecte obligațiile pe care și le-a asumat”.