Veşti proaste pentru cei care cumpără maşini second-hand. Ce se întâmplă pe piaţa maşinilor la mâna a doua

Să cumperi o maşină second-hand poate deveni o aventură dacă nu ţineţi cont de toate aspectele. Astfel de autoturisme sunt ieftine, dar multe dintre ele au kilometrajul ajustat sau au trecut prin accidente serioase, spun specialiştii. Potrivit unui studiu realizat de un site cu profil auto, samsarii au "dat înapoi" peste 7,5 milioane de kilometri.

08 dec. 2018, 09:22
Veşti proaste pentru cei care cumpără maşini second-hand. Ce se întâmplă pe piaţa maşinilor la mâna a doua

În studiu s-au analizat anunțurile mașinilor second-hand ce ofereau seria de șasiu. Este vorba despre 1.589 de anunțuri postate pe diferite site-uri de profil din România. Dintre acestea, s-a constatat că 259 de autoturisme, adică peste 16% din total aveau kilometrajul modificat.

Citeşte şi CALCULATOR TAXĂ AUTO 2019: Noul timbru de mediu se va plăti de TOATE maşinile poluante de anul viitor

Valorile erau cuprinse între 5.000 şi aproape 400.000 de kilometri. 509 maşini aveau kilometrajul ajustat cu sub 5.000 de kilometri. Studiul arată că maşinile din prima categorie aveau dați înapoi peste 7,5 milioane de kilometri în total. Totuși, din totalul anunţurilor analizate în studiu există și 509 autoturisme ce aveau kilometrajul real.

Dacă aţi cumpărat o maşină second-hand, puteţi verifica numărul total al kilometrilor la reprezentanţă. Acolo vi se va spune câţi kilometri avea autoturismul la ultima revizie. În cazul autoturismelor de generaţie mai nouă, datele sunt trimise pe serverele producătorilor, aşa că vă puteţi adresa lor, dacă vreţi să aflaţi kilometrajul real.