Veşti proaste pentru Gabriel Cotabiţă: „Organele vitale îi vor ceda pe rând!”

Gabriel Cotabita trece prin momente extrem de grele,zbatandu-se de mai bine de doua saptamani pe un pat de spital. Medicii nu au deloc vesti bune in privinta sanselor de supravietuire ale indragitului artist.

24 mai 2015, 15:13
Veşti proaste pentru Gabriel Cotabiţă: „Organele vitale îi vor ceda pe rând!”

In ultimele saptamani, in jurul lui Gabriel Cotabita s-au iscat o multime de controverse. Mai exact, pentru ca familia nu doreste sa dea detalii despre sanatatea de sanatate a artistului, care se afla in coma, si nici nu permite medicilor sa stea de vorba cu mass media, multe informatii au fost intelese gresit. Astfel a ajuns sa se inteleaga ca Gabriel este in moarte cerebrala si ca urmaza sa fie deconectat de medici de la aparate. In realitate, cantaretul este in coma indusa si prezinta urme slabe de activitate cerebrala, insa, daca ar fi scos din coma, nu ar putea supravietui.

In aceste conditii, chiar daca nu este in moarte cerebrala, este nevoie de o minune pentru ca Gabriel Cotabita sa isi mai revina: „In mod normal, in urmatoarele zece zile se va decide ce se va intampla. In majoritatea cazurilor de acest gen, dupa trei saptamani de coma, organele incep sa cedeze unul cate unul. Dupa aceea urmeaza stopul cardiac. Din punct de vedere medical nu se mai poate face mare lucru pentru Cotabita. Numai Dumnezeu stie ce se va intampla. Numai El stie daca pacientul va trai sau nu. In niciun caz nu se pune problema sa fie deconectat de la aparate”, a declarat o sursa medicala, pentru CANCAN.ro.

În presă au apărut informaţii potrivit cărora medicii ar fi decis să îl deconecteze de la aparate pe Gabriel Cotabiţă, duminică seara. Fiicele sale au declarat, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, că acest lucru nu este adevărat şi că starea artistului este în continuare bună.

NU s-a pus în niciun moment problema de deconectare, pentru că NU este cazul. Este ILEGAL în România să deconectezi un pacient de la aparate. Starea tatei este în continuare bună. Suntem alături de el permanent, atât noi cât și echipa Spitalului Floreasca. Rugăm insistent presa ca pe viitor, dacă nu pot respecta dorința de discreție exprimată deja în mai multe rânduri, înainte de a publica orice alt fel de material, să verifice informațiile medicale cu purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca„, a scris una dintre fiicele lui Gabriel Cotabiţă pe Facebook.

Citeşte şi Gabriel Cotabiţă este în MOARTE CEREBRALĂ. Medicii au luat o DECIZIE RADICALĂ

Gabriel Cotabiţă este internat de mai bine de două săptămâni în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca, după ce pe 8 mai a suferit un stop cardio-respirator într-o sală de sport a unui hotel din Capitală. Starea lui este gravă, dar stabilă.