Vești proaste pentru români! Categoria de persoane care nu mai primește ajutoare de la stat în 2024

În 2023, milioane de români au primit ajutoare de la stat sub forma unor vouchere care le-au fost de mare folos, însă în 2024 autoritățile nu vor mai fi atât de darnice. Începând de anul viitor, aproximativ două milioane de români nu vor mai beneficia de ajutoare din partea statului.

31 dec. 2023, 21:30
Vești proaste pentru români! Categoria de persoane care nu mai primește ajutoare de la stat în 2024
Vești proaste pentru români! Categoria de persoane care nu mai primesc ajutoare de la stat în 2024

Categoria de persoane care nu mai primesc ajutoare de la stat în 2024. Se pare că Guvernul a decis ca în 2024 să fie tăiate mai multe vouchere, însă, în continuare vor fi acordate unele ajutoare pentru românii vulnerabili.

Citește și Vouchere de vacanță 2024. Cine sunt românii care ar putea pierde dreptul la tichete

Categoria de persoane care nu mai primește ajutoare de la stat în 2024

În 2024, românii care fac parte din categoriile vulnerabile vor primi în continuare vouchere pentru alimente, însă din primăvară vor pierde voucherele pentru energie electrică care însumau 1.400 de lei anual.

Cu toate acestea, autoritățile anunță că de la 1 ianuarie 2024, tichetele sociale pentru alimente, în valoare de 50 de euro vor fi date şi anul viitor din două în două luni, pe tot parcursul anului.

„Acest tip de sprijin va continua și în 2024 (voucherele de alimente – n.r.), la fel şi pachetele alimentare pentru cei care sunt la partea de venit minim de incluziune. Este acel ajutor pe care l am l-am anunțat deja, continuitatea tichetelor sociale pentru persoanele vulnerabile, cei 250 lei o dată la două luni și pachetele cu alimente”, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, la România TV.

Mai mult, oficialul a ținut să precizeze că începând de anul viitor nu se mai acordă voucherele pentru energie, în valoare de 1.400 lei. Potrivit ministrului, ultimii bani din cadrul acestui program au fost virați deja în conturile beneficiarilor şi vor putea fi folosiți până în martie 2024. Însă, Adrian Câciu a subliniat că se păstrază plafonul la energie electrică și gaze, atât pentru persoane fizice, cât și pentru firme, până în 2025.

„Ajutorul pentru încălzire nu este gestionat de MIPE, voucherele de energie au fost prelungite până în 31/03/2024”, a precizat Adrian Câciu, adăugând că „am prelungit valabilitatea până la 31 martie 2024, așa cum anunțasem, am formalizat această măsură, astfel încât beneficiarii, gospodăriile vulnerabile, să poată să plătească facturile la energie cu aceste vouchere până la 31 martie 2024. Termenul inițial era 31 decembrie 2023”.

În prezent, aproximativ două milioane de români beneficiază de voucherele pentru energie, potrivit datelor furnizate de MIPE.

Citește și Vești bune pentru amarâții României! Cât timp mai primesc vouchere sociale și ce valoare vor avea de acum înainte