Vești proaste pentru românii care circulă cu trenul! CFR Călători anunță noi scumpiri pentru bilete

Românii care circulă în mod frecvent cu trenul au primit o veste extrem de nefericită. Începând cu data de 1 aprilie CFR Călători vor majora prețurile.

27 mart. 2024, 20:40
Vești proaste pentru românii care circulă cu trenul! CFR Călători anunță noi scumpiri pentru bilete
Vești proaste pentru românii care circulă cu trenul! CFR Călători anunță noi scumpiri pentru bilete

Românii vor fi afectați de o nouă majorare a tarifelor la CFR Călători, conform anunțului făcut de directorul general, Traian Preoteasa. Această măsură intră în vigoare începând cu data de 1 aprilie.

Citește și: Bugetul CFR Călători pe 2024 prevede o pierdere de peste 1 miliard de lei, de peste patru ori mai mult decât în 2023

Decizia CFR Călători de majorare a tarifelor, descrisă într-un document oficial, include mai multe modificări, printre care și creșterea suplimentelor pentru paturile în vagoanele de dormit și cușetă.

Potrivit noilor tarife, suplimentele pentru cabinele de dormit suferă ajustări semnificative. Astfel, suplimentul pentru cabina single va crește la 225 de lei, iar cele pentru cabina cu două și trei locuri vor fi de 120, respectiv 100 de lei. Aceste modificări vor influența direct costurile călătoriilor interne, comparativ cu tarifele anterioare.

În ceea ce privește călătoriile internaționale, suplimentele pentru paturile în cabinele cușetă vor cunoaște și ele o creștere. Acestea vor fi de 78 de lei pentru cabinele cu patru locuri și de 58 de lei pentru cele cu șase locuri, comparativ cu tarifele anterioare.

Aceste schimbări survin în contextul unei creșteri generale a tarifelor pentru transportul feroviar de călători, reflectând presiunile financiare și operaționale cu care se confruntă industria.

În plus față de majorarea tarifelor, CFR Călători a anunțat și o veste importantă pentru călători, introducând o modalitate simplificată de achiziționare a biletelor de tren pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă și retur, prin intermediul unui simplu SMS. Costul unui bilet pentru orice direcție pe această rută este de 1,20 euro + TVA, la care se adaugă costul SMS-ului trimis la numărul 7458.

Citește și: Călătorii CFR au scăpat de cozile interminabile de la ghișee! De la 1 ianuarie CFR Călători emite abonamentele săptămânale şi lunare exclusiv în format digital