Veşti proaste pentru românii care plănuiesc să meargă în concediu în Turcia în 2023

Turcia este una dintre destinaţiile preferate de români, mai ales în timpul verii. Hoteluri all inclusive de pe litoralul turcesc sunt alegerea perfectă pentru familiile cu copii, dar nu numai.

03 ian. 2023, 14:59
Veşti proaste pentru românii care plănuiesc să meargă în concediu în Turcia în 2023

Vacanţe mai scumpe pentru românii care ajung în Turcia, în 2023. Autorităţile turce au decis introducerea de la 1 ianuarie 2023 a unei taxe turistice. În 2023, turiştii vor plăti o taxă suplimentară de 2% în hoteluri, moteluri, sate turistice, pensiuni, precum şi pentru circuitele organizate de agenţiile de turism, potrivit Novinite.

Angajații misiunilor diplomatice și organizațiilor internaționale cu statut diplomatic sunt scutiți de taxa turistică.

Citeşte şi: Vouchere de vacanţă 2023. Creşte valoarea de la 1 ianuarie, dar cresc şi amenzile. Cum rişti să rămâi fără tichetele de vacanţă

Decizia privind această taxă turistică a fost luată încă din 2019, dar implementarea ei a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Cât va costa un sejur pe litoral, vara viitoare, în România. Poți rezerva încă de acum o vacanță pentru 2023 prin programul „Înscrieri Timpurii”

Patronii din turism din Turcia s-au revoltat împotriva introducerii acestei taxe pe motiv că va slăbi poziția concurențială pe care o are Turcia, spre deosebire de alte țări, nu a inpus până acum o taxă turistică.