Veşti proaste pentru şoferi. România, prima ţară cu monopol pe piaţa RCA

România tinde să devină studiu de caz pentru piața europeană a asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto(RCA). City Insurance, o companie cu capital autohton, de altfel singura de pe piață, a reușit, în doar 5 ani, să ajungă de la statutul de societate de pluton la acela de deținător al unui semimonopol. 

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 05:45
Veşti proaste pentru şoferi. România, prima ţară cu monopol pe piaţa RCA

Datele ASF aferente primelor șase luni din 2020 relevă că una din două mașini înmatriculate în România are RCA la City Insurance, în timp ce peste patru din zece lei încasați din această linie de asigurare merg spre aceeași companie. În timp ce City este deja la un nivel nemaiatins vreodată în România, un singur alt asigurător pare că mai ține pasul cu ea, Euroins.

Majoritatea multinaționalelor se retrag pur și simplu de pe piață. Doar Asirom VIG și Grawe au dat semne de viață în prima jumătate a acestui an, însă în niciunul dintre cele două cazuri RCA nu reprezintă un obiectiv fundamental, după cum afirmă șefii companiilor. Totuși, în cazul Asirom cifrele de vânzări ale câtorva brokeri mari arată că apetitul pentru RCA s-a menținut și în al treilea trimestru al anului.

CONTINUAREA ARTICOLULUI PE ECONOMICA.NET