Veşti proaste pentru şoferi. Se scumpesc asigurările RCA

Publicat: Luni, 28 Ianuarie 2019 17:45 // Actualizat: Luni, 28 Ianuarie 2019 17:45 // Sursa: romaniatv.net

Asigurările RCA se scumpesc pentru mai multe categorii de șoferi și mașini. Lovitura de grație o primesc șoferii care nu au niciun accident în istoric și mașinile cu motoare mici.

Foto: evz.ro

Conform noilor scumpiri, în funcție de asigurator, același șofer cu aceeași mașină poate plăti de la cel mai mic tarif de pe piață la dublul aceestei sume.

Conform unor studii de piață, singura companie care oferă discount șoferilor premium, cei care nu au avut accidente, este City Insurance.

O altă schimbare de prețuri nejustificată este aceea a mașinilor cu motoare de 1,6 cmc a căror proprietari, vor plăti mai mult decât în cazul unei mașini cu motor mai mare.

De asemenea, acest sistem de tarifare, aproape dublu, de la o companie de sigurări la alta, pentru același autoturism și proprietar, face ca cetățenii să se îndrepte către cele mai ieftine 2,3 companii, formând astfel un monopol și o concentrare a pieței în mâinile a 1,2, 3 jucători.

Șoferii care vor să își consulte istoicul mașinii o pot face începând cu acest an, apelând la o bază de date numită AIDA, diferită de cea de anul trecută, CEDAM.

Preşedintele BAAR, Mădălin Roşu a ţinut să explice faptul că AIDA este o aplicaţie informatică nouă, construită de la zero, care posedă o serie de funcţionalităţi extinse ce fac posibilă conectarea în viitor cu alte sisteme importante, cum ar fi sistemul de vignete sau sistemul DRPCIV, spune economica.net.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aisgurare rca asigurarea rca se scumpeste RCA şoferi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H