Veşti proaste pentru şoferii vitezomani. Sute de radare fixe vor fi instalate pe principalele drumuri din România

Poliţia Română reîncepe instalarea a sute de radare fixe în România. Camerele vor capta plăcuţele de înmatriculare ale vehiculelor până la 100 de metri distanţă.

21 sept. 2022, 15:12
Veşti proaste pentru şoferii vitezomani. Sute de radare fixe vor fi instalate pe principalele drumuri din România

Nu mai puţin de 300 de radare fixe, în valoare de peste 2,7 milioane de euro, vor fi montate pe cele mai aglomerate drumuri din ţară. Camerele vor capta plăcuţele de înmatriculare până la 100 de metri distanţă.

Citeşte şi: COD RUTIER 2022. Atenţie la radare, la ce viteză ţi se ia permisul şi ce amendă plăteşti dacă mergi, atenţie, prea încet!

Cele 300 de radare fixe vor fi amplasate pe trei tronsoane de drum.

„Aceste camere vor fi amplasate în 131 de locaţii, pe 3 tronsoane: Bucureşti-Sibiu, Bucureşti-Braşov, Bucureşti-Mangalia. Este vorba despre camere atât mobile cât şi fixe cu ajutorul cărora vor fi identificate abateri de la regimul rutier. Cele mobile vor avea capacitatea de preluare a imaginilor pe ambele sensuri de mers.”, a declarat agentul Horațiu Pop de la Direcția Rutieră, potrivit bzi.ro.

Citeşte şi: COD RUTIER 2022. Cum vor funcţiona radarele fixe în România. Va fi amendat şoferul sau proprietarul?

Pe lângă radare, Direcția Rutieră are în plan şi achiziţionarea a 200 de camere care ar urma să fie montate pe autospeciale pentru supravegherea tehnică a șoferilor.

„Vor da într-o tabletă toate datele cu privire la numărele de înmatriculare care sunt surprinse în raza de acțiune și vor da alerte cu privire la furturi sau alte abateri”, a explicat Gabriel Gârniţa, președintele Sindicatului Poliţiştilor Sidepol România.