Veşti proaste de la meteorologi. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE TREI zile

Din păcate, meteorologii nu au veşti bune pentru noi, deşi ne-am fi dorit ca primavăra să vină cu soare, se anunţă o vreme în general închisă pentru zilele următoare.

RomaniaTV.net
01 mart. 2014, 14:34
Veşti proaste de la meteorologi. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE TREI zile

Duminică va ploua pe arii extinse în sudul şi în estul ţării, iar local şi în restul teritoriului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp în Oltenia, Muntenia, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, precum şi în Subcarpaţii Moldovei.

La munte, iar noaptea trecător şi în zona deluroasă a Moldovei şi în estul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla cu putere în regiunile sudice, centrale şi in zona montana, zone în care rafalele vor depăşi 50 km/h, cu precădere în cursul zilei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 2 grade în Moldova până în jur de 14 grade în regiunile vestice, iar cele minime se vor situa între 0 şi 7 grade.

Duminică, bucurestenii trebuie sa-si planuiasca activitati de interior pentru ca vremea va fi închisă, temporar va ploua, iar vântul va avea rabufniri nervoase. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.

Vezi: PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea de PAŞTE şi 1 MAI

Luni, deşi vremea se va menţine în general închisă, ramane totusi cald pentru inceput de martie în cea mai mare parte a ţării. Local va mai ploua, în special în regiunile estice si pe alocuri în zonele joase, mai ales in cele din sudul teritoriului, va fi ceaţă. În zona de munte, iar dimineata posibil, izolat, şi în Moldova, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se mai domoleste fata de ziua anterioara si numai pe crestele munţilor vor mai fi unele intensificari. Temperaturile maxime vor avea valori de la 4 grade în nordul Moldovei până la 13 grade în nord-vestul teritoriului.

In Bucuresti, cerul va ramane acoperit de nori grosi şi trecător vor fi ploi slabe şi burniţă. Vântul va nu mai are excese, iar la amiaza termometrele vor strange 6…7 grade.

Vremea va fi în continuare închisă si marti in tara noastra cand va ploua pe arii extinse în jumătatea sudică, unde sunt asteptate pe spatii mici cantităţi importante de apă şi local în celelate regiuni. In zona de munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vantul isi face simtita prezenta in Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Dimineaţa este posibil sa mai fie putina ceata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade in estul Transilvaniei şi Moldova si 12 grade in vest si sud-est.

Ziua de marti nu aduce in Bucuresti o imbunatarire a vremii. Ramane innorat si ploua, iar in plus si vantul va fi mai agitat. Temometrele nu strang mai mult de 6…7 grade, dar sub actiunea vantului se vor resimiti cu 2…3 grade grade mai scazute. Zilele de la mijlocul saptamanii, dar si cele din weekend vor aduce ploi in cea mai mare parte a tarii. Probabilitatea pentru cantităţi de apă importante va fi mai mare la munte şi în partea de sud-vest, iar in zona de munte precipitaţiile vor fi mixte. Valorile termice vor fi apropiate de cele normale în prima decadă a lunii martie, respectiv temperaturi maxime ce se vor situa , în general, între 5 şi 13 grade.

ZILE LIBERE 2014. Ce minivacanţe vă puteţi planifica şi când pică Paştele, 1 mai şi Crăciunul