Veşti uriaşe pentru milioane de români. Credite pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie, garantate de către stat

Guvernanaţi pregătesc lansarea unui nou program pentru români în contextul scumpirilor din ultimele luni. Premierul Ciucă a anunţat lansarea programului "Family Start", prin care vor fi sprijinite "familiile la început de drum".

15 mai 2022, 11:03
Veşti uriaşe pentru milioane de români. Credite pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie, garantate de către stat

Veşti uriaşe pentru milioane de români. Premierul Nicolae Ciucă a anunţat duminică, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei şi a Zilei Familiei Române, că Guvernul va lansa programul Family Start, prin care sunt sprijinite „familiile la început de drum”, prin credite garantate de către stat „pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie”.

„Familia este locul unde găsim mereu iubire, ajutor la nevoie şi înţelegere. Părinţi şi copii ne bucurăm de o nepreţuită dragoste, prin oricât de multe greutăţi am trece. (…) Respect familiile din România şi le asigur de tot sprijinul. Guvernul României şi-a asumat, încă din prima zi a acestui mandat, sprijinirea oamenilor în nevoie, a familiilor vulnerabile şi nu numai.

Pentru prima dată în istoria României, Guvernul are un minister dedicat familiei. Rolul acestei instituţii este să găsească soluţiile cele mai bune pentru copii, tineri şi familii la un loc. Împreună cu toate celelalte ministere avem proiecte de mare ajutor mai ales în aceste momente dificile prin care trece ţara noastră.

Am anunţat deja două proiecte dedicate familiilor în pachetul “Sprijin pentru România”. Decontăm procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale, şi ne dorim să oprim declinul demografic. Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în şedinţă de Guvern”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Carburaţii continuă se se scumpească. Benzina a depășit 8 lei pe litru la aproape toate stațiile de alimentare din România

De asemenea, Nicolae Ciucă a anunţat că va fi finalizat planul de acţiune prin care este instituită la nivel national “Garanţia pentru copii”.

„Acordăm o atenţie specială familiilor vulnerabile, în situaţii de risc. Din păcate, avem 1,3 milioane de copii afectaţi de sărăcie sau excluziune socială în România. Un copil din trei nu are acces la servicii medicale şi riscă să fie abandonat în grija statului. Este motivul pentru care finalizăm planul de acţiune prin care instituim la nivel national “Garanţia pentru copii”. E datoria noastră să ne asigurăm că toţi copii au acces la servicii de bază fundamentale.

Citeşte şi: Procedurile de fertilizare in vitro vor fi decontate. Ajutor de peste 4.000 de euro, anunţat de Gabriela Firea

În paralel, Guvernul României lucrează la proiectul de Lege pentru prevenirea separării copilului de familie şi la implementarea programelor asumate în Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă. Avem la dispoziţie peste 50 de milioane de euro pentru crearea cadrului legislativ şi construirea unei reţele de 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili”, a mai spus Nicolae Ciucă.