Vestul Europei, ameninţat de un nou val de coronavirus. Italia a raportat cel mai mare număr de infecţii din ultimele 35 de zile

Numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut joi în Spania cu 2.615, în timp ce această ţară depune eforturi să izoleze tot mai numeroasele focare de infecţie apărute după ridicarea restricţiilor antiepidemice cu o lună în urmă

23 iul. 2020, 16:44
Vestul Europei, ameninţat de un nou val de coronavirus. Italia a raportat cel mai mare număr de infecţii din ultimele 35 de zile

Potrivit agenţiei EFE, numărul noilor cazuri din ultimele 24 de ore anunţate de Ministerul Sănătăţii spaniol este de 971. Raportările întârziate ale unor regiuni spaniole determină înregistrarea unora dintre noile cazuri mai târziu faţă de ziua confirmării lor. Potrivit datelor acestui minister, în ultimele 14 zile au fost confirmate 16.410 de cazuri de COVID-19, dar a scăzut rata mortalităţii faţă de cea înregistrată în primăvară, întrucât în prezent o mare parte din infectări sunt în rândul tinerilor.

În acest timp autorităţile regionale spaniole iau măsuri tot mai drastice pentru a preveni apariţia unor noi focare de COVID-19, precum purtarea măştii, închiderea localurilor pe timp de noapte sau limitarea deplasărilor populaţiei.

Citeşte şi Nelu Tătaru, despre numărul record de cazuri: „Trăim un moment dificil”

La rândul său, Ministerul Sănătăţii din Italia a anunţat joi, potrivit agenţiei EFE, 306 noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cel mai mare numărul de noi contaminări de la jumătatea lunii iunie, fiind anunţate şi 10 noi decese. A crescut cu 82 şi numărul cazurilor active, în contrast cu tendinţa în scădere a acestora în ultimele luni.

Cele mai multe noi cazuri sunt în provincia Lombardia, cea mai afectată de pandemie, unde joi au fost confirmate pozitiv 82 de persoane, urmată de Emilia-Romagna (55), Trento (30) şi Veneto (22).

În regiunea Lazio, unde se află şi capitala Roma, au fost confirmate 26 de noi cazuri de infectare, dintre care 12 importate, inclusiv două românce care au venit în Italia cu autocarul.


loading...