Vezi care este cea mai profitabilă bancă din România

BRD - SocGen continuă să fie cea mai profitabilă bancă, în timp ce BCR, numărul unu la active, a raportat o pierdere neaşteptată, potrivit datelor BNR, citate de Mediafax.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 09:48
Vezi care este cea mai profitabilă bancă din România

La finalul lunii septembrie, sistemul bancar a marcat o pierdere de 860 mil. lei (200 mil. euro) pe contabilitatea românească, conform datelor BNR.

Jumătate din bănci au reuşit să raporteze profit, în timp ce restul au un minus atât de mare care nu poate fi compensat de câştigurile celorlalte.

BRD, deţinută de grupul francez Société Générale, continuă să fie cea mai profitabilă bancă din sistem, marcând un plus de 382 mil. lei. De partea cealaltă, BCR, numărul unu ca active, a raportat o pierdere neaşteptată la finalul trimestrului III de 377,6 mil. lei, după ce la jumătatea anului avusese un profit de 163 mil. lei.

Raiffeisen, UniCredit şi Banca Transil­vania, care au reţele puternice, au reuşit să raporteze profit la nouă luni, ceea ce înseamnă că portofoliile lor de clienţi – atât companii, cât şi persoane fizice – rezistă.