Vezi cât pământ deţin străinii în România

Suprafaţa agricolă deţinută de străini în România se ridică la ora actuală la peste 700.000 de hectare, ceea ce reprezintă 8,5% din suprafaţă arabilă a Românei. Anunţul a fost făcut de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 09:26
Vezi cât pământ deţin străinii în România

Potrivit ministrului, Italia are 24,29% din suprafaţă deţinută, Germania 15,48%, iar ţările arabe 9,98 procente.

Datele Ministerului Agriculturii arată că în topul deţinătorilor de terenuri se mai numără Austria cu 6,13%, Spania cu 6,22% şi Danemarca cu 4,52%.â

Prin sistemul off-shore sunt cumpărate terenuri de către Malta, Cipru, Monaco, San Marino şi Luxemburg cu o pondere 5,91%.
Din ţările arabe, deţin terenuri în Romania persoane din Irak, Liban, Siria şi Iran.

Valeriu Tabără a precizat că preţul terenurilor în România, de cel mult 2.500 de euro/ha, este însă cu mult sub cel înregistrat în ţările UE, unde ajunge şi până la 15.000 de euro pe hectar.

La începutul acestei luni, ministrul Valeriu Tabără îi sfătuia pe români să nu vândă terenurile pe care le au în proprietate.
Românii nu ar trebui să îşi vândă pământurile, deoarece viitorul se va baza şi pe agricultură, nu doar pe energie„, este sfatul pe care îl dădea ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
Nu vindeţi pământul nici măcar în vârful muntelui, pentru că politicile agricole europene sunt adresate zonelor montane, iar de aici vom furniza furaje naturale„, mai spunea ministrul.


loading...
Partenerii noștri