Presa franceză: Renault lansează un model de 2.500 de euro

Renault şi partenerul său Nissan lucrează la un nou model, care va costa doar 2.500 de euro (3.400 dolari), destinat statelor emergente, se arată într-un articol apărut miercuri în publicaţia franceză 'La Tribune'. Renault a negat că are în plan o  mașină low-cost.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 09:17
Presa franceză: Renault lansează un model de 2.500 de euro

Potrivit publicației citate, Gérard Detourbet va fi, începând cu 1 ianuarie, responsabilul echipei Renault Nissan care va dezvolta o platformă pentru un vehicul de trei ori mai ieftin decât Dacia Logan. Noul model ar putea ajunge în timp şi pe piaţa auto din Europa, susţine ziarul francez, care citează surse interne de la Renault.

Imediat după apariția știrii, o purtătoare de cuvânt de la Renault a declarat că Gerard Detourbet, responsabilul pentru gama ‘Entry’ (Logan, Sandero şi Duster) la Renault, se va ocupa, într-adevăr, începând de la 1 ianuarie 2012 cu dezvoltarea unui mic model destinat pieţei din India. Însă, contrar celor afirmate în publicaţia franceză La Tribune, nu este vorba de o maşină ultra low cost. 

Echipa care va fi condusă de Gerard Detourbet se va ocupa cu ”dezvoltarea de maşini mici care, în termeni de preţ, se vor situa imediat sub Renault Pulse sau Nissan Micra fără a cădea însă în zona ultra low cost”, a precizat purtătoarea de cuvânt. Aceasta a adăugat că grupul Renault nu a dezvăluit încă preţul noului său model care va fi comercializat în India de la 1 ianuarie, dar că va fi vorba de un preţ ”net superior celui de 2.500 de euro”. În prezent, partenerul japonez Nissan vinde pe piaţa din India modelul Micra la un preţ de aproximativ 5.900 de euro.Noul model Renault ar putea concua cu Tata Nano, cea mai ieftină maşină din lume, care se comercializează la un preţ cuprins între 2.700 şi 3.800 de dolari.

Renault, al doilea producător auto francez şi numărul patru mondial alături de partenerul japonez Nissan, a anunţat recent că în perioada iulie-septembrie 2011 a realizat o cifră de afaceri de 9,745 miliarde de euro, în creştere cu 11,9% comparativ cu 8,711 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut. Renault a vândut 632.412 autovehicule în trimestrul al treilea, în creştere cu 6,7% în ritm anual.

În timp ce în Europa vânzările Renault au scăzut cu 4,4% în trimestrul al treilea, în afara Europei vânzările au crescut cu 21,9% şi au fost responsabile pentru 48% din vânzările totale ale grupului.