Vezi ce se intampla daca bei apa imediat dupa ce te-ai trezit dimineata

Imediat ce te dai jos din pat ar trebui sa bei apa pe stomacul gol. Este unul dintre primele lucruri pe care le fac niponii.
Alina Costache
24 mai 2024, 06:00
Vezi ce se intampla daca bei apa imediat dupa ce te-ai trezit dimineata

Bautul de apa imediat ce s-au trezit face parte din ritualul de dimineata a celor mai multe dintre femeile japoneze. Iar atunci cand te gandesti la sexul frumos nipon iti vin in minte imaginea unei femei micute, zvelte, nu-i asa?

Adevarul este ca sunt rare japonezele care au probleme cu surplusul de greutate. Dupa studiul culturii din Tara Soarelui Rasare s-a ajuns la concluzia ca oamenii de aici au o dieta diferita de cea a lumii occidentale. In plus, au un stil de viata diferit precum si o rutina diferita de cele din Europa sau America de Nord unde oamenii se confrunta cu supraponderabilitatea.

Acest lucru poate avea legatura cu faptul ca oamenii par sa-si fi pierdut „senzatia de sete” sau de perceptia ca au nevoie sa bea mai multa apa.
Asadar, semnalele de sete pe care le trimite corpul pot fi interpretate gresit.

Adesea, la baza perceptiei gresite sta deshidratarea. Poti evita multe interventii medicale costisitoare si inutile si sa te bucuri de starea de bine pe termen lung daca te hidratezi asa cum trebuie. Si mai multa confuzie produc efectele secundare ale deshidratarii.

Multi medici interpreteaza gresit aceste simptome secundare ca afectiuni fara nicio legatura cu deshidratarea corpului. Printre aceste afectiuni se numara: dispepsia, artrite reumatoide, angina, migrene, dureri de cap, colita, hipertensiune, anemie, obezitate, sinuzita, tuberculoza pulmonara, astm, pietre la rinichi, tulburari cardiovasculare, diabet, menstruatie neregulata, hemoroizi, epilepsie, leucemie, cancer uterin, cancer la sani.

Care este cea mai buna modalitate de a-ti hidrata corpul? Cat de multa apa ar trebui sa bei?
De vreme ce japonezii au mai putine probleme decat vesticii ar trebui sa utilizezi modul lor de hidratare astfel incat sa-ti imbunatatesti sanatatea in general.

Imediat ce te dai jos din pat ar trebui sa bei apa pe stomacul gol. Este unul dintre primele lucruri pe care le fac niponii. Sa bei suficienta apa este o rutina vindecatoare eficace devreme ce creeaza un mediu intern propice pentru prevenirea numeroaselor boli prin eliminarea toxinelor.

Băutura cu care poți înlocui cafeaua de dimineață, dar care te poate băga direct în spital. Specialiștii recomandă evitarea lui

Oamenii de stiinta au studiat acest „ritual de dimineata” si au ajuns la concluzia ca apa pe stomacul gol rezolva toate problemele de sanatate mentionate mai sus. In plus, imbunatateste sanatatea ochilor si ajuta in ceea ce priveste afectiunile uterine (in special tulburarile menstruale). Iata cum poti aplica si aceasta strategie: in fiecare dimineata, imediat ce te-ai dat jos din pat bea in jur de 640 ml de apa.

Apoi, in urmatoarele 45 de minute nu manca sau bea nimic.
Abia dupa ce s-a scurs acest interval poti lua micul dejun. Persoanele in varsta, inclusiv cei care sufera de boli intolerabile la apa nu-si pot permite sa bea 3 pahare de apa pe stomacul gol, asadar ar trebui sa reduca cantitatea de apa la cat poate sa accepte organismul lor si apoi incet, incet sa ajunga la nivelul recomandat – 640 ml.

Produsul favorit al românilor, dis de dimineață, care crește riscul de diabet. Despre ce aliment este vorba

Daca vei adopta practicile japoneze, dupa o anumita perioada de timp vei observa primele semne de imbunatatire a parametrilor de sanatate. Vei incepe sa te simti mai plin de energie si mai puternic. Cat despre cat ar trebui sa dureze „terapia cu apa” raspunsul depinde de problemele de sanatate cu care te confrunti.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Adio zboruri din București către acest oraș european! Wizz Air a decis să renunțe la rută chiar de săptămâna viitoare
Capital.ro
Șoferii, obligați să plătească. Banii pe care conducătorii auto nu erau pregătiți să-i achite
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Bancnote euro, retrase din circulație. Trebuie schimbate rapid
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Românii pot fi despăgubiți în urma furtunilor violente! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei ale căror locuințe au suferit pagube
Capital.ro
A murit marele CÂNTĂREŢ al României. Cea mai neagră zi: Dumnezeu sa te ierte, om bun
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Cătălin Drulă demisionează din fruntea USR după pierderile la alegerile locale și europarlamentare
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?