Vezi ce se petrece în organismul tău atunci când mănânci varză murată

Varza murată se numără printre murăturile preferate de români în sezonul rece. Puţini sunt cei care îi cunosc însă şi beneficiile pe care le are asupra organismului.  

16 oct. 2015, 17:44
Vezi ce se petrece în organismul tău atunci când mănânci varză murată

Specialiştii spun că în momentul fermentării sunt eliberate o serie de bacterii bune sau bacterii benefice care au rolul de a face substanțele nutritive din varză să fie mai ușor de absorbit de organismul nostru.

Aceste bacterii bune elimină adesea și acid lactic, motiv pentru care varza murată devine un probiotic natural. Acidul lactic este foarte important mai ales în problemele digestive (de aceea se recomandă consumul de murături atunci când ești mahmur) deoarece vindecă flora stomacală și întărește astfel sistemul imunitar, potrivit observator.tv.

Citeşte şi Secretul MURĂTURILOR fără cusur de la nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi

Experții recomandă însă să nu exagerăm cu consumul în excesiv al murăturilor. Acestea trebuie tot timpul introduse în dieta noastră împreună cu alte alimente care sunt greu de digerat. Varza murată are însă și proprietăți anticancerigene și este bogată în vitamina C. Potrivit cercetătorilor finlandezi, tocmai fermentația verzei contribuie la sporirea proprietăților anticancerigene.

Odată cu fermentarea acestei legume, crește considerabil numărul de antioxidanți, necesari în lupta cu radicalii liberi.