Vezi cum a fost anunţat decesul lui Kim Jong Il la postul naţional de televiziune din Coreea de Nord

Preşedintele Coreei de Nord, Kim Jong Il, a încetat din viaţă, la vărsta de 69 de ani. Potrivit Phenianului, el a murit în urma unui atac de cord, provocat de oboseala exagerată. Funeraliile vor avea loc la Phenian pe 28 decembrie, iar perioada de doliu naţional se va încheia pe 29.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 08:39
Vezi cum a fost anunţat decesul lui Kim Jong Il la postul naţional de televiziune din Coreea de Nord

Anunţ, cu cea mai mare tristeţe, că marele nostru lider Kim Jong-Il a murit din cauza unei boli subite care l-a cuprins pe când se afla pe teren, pe 12 decembrie 2011„.

Aşa a fost anunţată moartea lui Kim, pe postul naţional de televiziune din Coreea de Nord. Prezentatoarea purta doliu şi avea ochii în lacrimi. Presa de la Phenian spune că preşedintele a murit într-un tren, pe când făcea vizite în afara capitalei. Ar fi decedat în urma unui infarct cauzat de externuare. Autorităţile nord coreene spun că politicianul suferea de mult timp de afecţiuni cardiace.

El va fi înlocuit în funcţie, cel mai probabil de fiul său cel mic, Kim Jong Un. Pe care l-a desemnat succesor în 2010. Acesta este general în armata ţării şi a fost implicat, recent în activităţile de conducere. Tatăl lui i-a dat diverse atribuţii politice, ca să- l pregătească pentru preluarea puterii. Presa naţională i-a îndemnat pe oameni să-l susţină pe Kim Jong Un ca să depăşească mai uşor această perioadă grea.