Vezi cum poţi scăpa de plata impozitului pe locuinţă

Proprietarii de apartamente, care își reabilitează termic locuințele pe cheltuiala personală, pot scăpa șapte ani de plata impozitului pe casă. De asemenea, bucureștenii care stau la casă și își refac fațadele degradate ale clădirilor, din bugetul personal, pot fi scutiți cinci ani de taxa pe locuință, scrie b365.ro.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 09:06
Vezi cum poţi scăpa de plata impozitului pe locuinţă

„Această hotărâre se referă la refacerea tencuielilor și zugrăvelilor, adică numai partea exterioară a clădirii, respectându-se structura arhitecturală în sensul că nu poate fi modificată nici culoarea originală, nici design-ul”, a explicat pentru B365.ro Cornelia Daniela Rus, directorul general al Serviciului de Finanțe Publice Locale Sector 6.

Potrivit Legii 153/2011, privind măsuri de creștere a calității arhitectural ambientale a clădirilor, proprietarii care refac pe cheltuiala personală fațadele degradate ale clădirilor în care locuiesc vor fi scutiți timp de cinci ani, consecutiv, de plata impozitului pe casă.

Decizia a fost adoptată și de Consiliul Local Sector 6 la ultima ședință ordinară și are drept scop diminuarea numărului imobilelor care ar putea pune în pericol siguranța și viața cetățenilor din cauza structurilor afectate.

Tot la ultima ședință de Consiliu Local Sector 6, aleșii au decis să acorde scutiri de impozit, pe o perioadă de șapte ani, în acest caz, pentru bucureștenii care își reabilitează termic apartamentele din bugetul personal.

„Această prevedere se aplică în cazul persoanelor fizice care efectuează lucrări de reabilitare termică de-acum încolo, nu și pentru cei care au făcut acest lucru până acum doi ani, de exemplu. Conform prevederilor legale, scutirea se acordă începând cu anul următor celui în acre s-a făcut recepția lucrării”, a detaliat Rus.

Ce acte trebuie să cuprindă dosarul pentru primărie

Pentru a putea beneficia de scutire de la plata impozitului pe casă, bucureștenii trebuie să prezinte la primărie un dosar care să cuprindă următoarele documente:

– actul de proprietate al locuinței

– procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor de anvelopare/refacere a fațadelor

– dovada efectuării lucrărilor pe cheltuiala proprie (chitanță/factură)

Până acum, consiliile locale ale sectoarele 1, 3 și 4 din Capitală au aprobat de asemenea scutirea de la plata impozitului pe casă pentru persoanele care își reabilitează termic apartamentele sau refac fațadele degradate ale locuințelor personale. Astfel, primarul PDL Liviu Negoiță a decis să acorde scutire de 100% din valoarea impozitului pe locuință, în timp ce edilul Cristian Popescu Piedone de la Sectorul 4 a aprobat o scutire în procent de 65%.

Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, de asemenea, în preajma Ajunului Crăciunului un proiect de hotărâre care prevede scutirea de impozit pe o perioadă de şapte ani a proprietarilor care îşi izolează termic locuinţele.