Impozitele şi taxele locale ar putea fi majorate în două sectoare ale Capitalei din 2012

În unele sectoare taxele locale şi impozitele s-ar putea majora din 2012 cu 20%. Aşa se arată într-un raport  de specialitate întocmit de Direcţia Venituri din Primăria Capitalei, scrie Money.ro.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 14:09
Impozitele şi taxele locale ar putea fi majorate în două sectoare ale Capitalei din 2012

„Direcţia Venituri Buget Local Sector 2 consideră oportună majorarea cu 20% a impozitelor şi taxelor şi reinstituirea taxei hoteliere. Serviciul Public pentru Finanţe Publice Locale Sector 6 propune majorarea cu 20% a taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară şi a taxei pentru utilizarea locurilor publice pentru activitatea de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare (inclusiv comercializarea de flori)”, se arată în raport.

Propunerile sectoarelor au fost făcute la solicitarea Direcţiei Venituri, în vederea întocmirii proiectului de hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) privind nivelul impozitelor şi taxelor locale pe 2012.
Sectorul 4 a precizat că lasă la latitudinea CGMB stabilirea nivelului taxelor şi impozitelor, în timp ce sectoarele 1, 3 şi 5 nu au trimis propunerile solicitate.
Potrivit proiectului CGMB, nivelul impozitelor şi taxelor locale nu va fi modificat în 2012. Excepţie fac impozitele pe clădirile care nu au fost reevaluate în ultimii trei, respectiv cinci ani, care ar urma să fie majorate cu 10%, respectiv 30%.