Vezi în ce zonă a României se fac cele mai multe cumpărături online

Anul 2011 a fost anul shopping-ului online în România, cumpărăturile au crescut cu mai mult de 130% faţă de 2010, se arată într-un studiu Okazii.ro

26 ian. 2012, 12:23

Structura shopping-ului online, pe regiuni, în 2011, ne arată că transilvănenii sunt împătimiţii cumpărăturilor pe Internet în România, Muntenia  rămâne zona cu cel mai mare volum de comenzi online.

Bucureştiul deţine o pondere importantă a shopping-ului online la nivel de regiune (peste 51% din volumul tranzacțiilor în Muntenia și 15% din totalul achizițiilor online în România). Se observă însă o tendinţă importantă, tot mai mulţi shopperi online împătimiţi provin nu doar din oraşele mari, ci mai ales din orașe mici şi chiar de la sate.

„Preconizăm un 2012 cel puţin la fel de spectaculos ca anul care tocmai s-a încheiat. Din 3,3 milioane de români care intră pe Okazii.ro în fiecare lună, vedem creșteri semnificative ale numărului de vânzători și cumpărători din provincie. Această diversitate și localizare pe regiuni reprezintă pulsul României pe Internet”, declară Costin Cadelcu, Marketing Manager Okazii.ro.

Top 3 județe, după București, din punct de vedere al tranzacțiilor pe Internet, arată astfel: Cluj (5,02% din totalul tranzacțiilor în România), Constanța (4,72%), Timiș (4,63%).

Dacă bănățenii preferă să cumpere online computere, electronice și telefoane, la fel ca și bucureștenii, nu același lucru se constată în cazul clujenilor, acolo unde cărțile sunt pe primul loc, sau al dobrogenilor, care preferă hainele, încălțămintea și accesoriile cumpărate online.