PROGNOZA METEO. Vremea va fi CAPRICIOASĂ în weekend

Publicat: Joi, 04 Iulie 2013 18:02 // Actualizat: Joi, 04 Iulie 2013 18:02 // Sursa: RTV.net

Deşi sezonul estival este în plin avânt, vremea nu pare să ţină cont de aşteptările noastre. Degeaba pregătiţi şlapii, pălăria de soare şi şezlongul pe plajă, pentru că soarele este scump la vedere în zona litoralului românesc. E drept, sunt moment în care norii se mai răresc, dar vor fi şi ploi, în averse slabe însoţite de fulgere şi tunete. Cât despre un grătar la înălţime, meteorologii spun că mai bine amânăm pentru alt weekend pentru că începând de vineri până cel puţin duminică, vremea este capricioasă, înnorată şi cu ploi pe întrecute.

Norii şi ploile ţin şi vineri agenda meteo a zilei, aşa că e bine să aveţi la îndemnă umbrela. Norii întunecă cerul mai multe ore şi lasă averse însoţite de fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului la deal şi la munte, local în sud-vestul ţării, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni. Izolat vor fi ploi mai însemnate cantitativ, se vor acumula peste 35 de litri de apă pe mp şi vor fi condiţii de grindină. Maximele termice sunt apropiate de cele normale pentru data din calendar, vorbim despre valori de la 23 grade în estul Transilvaniei până la cel mult 31 grade în est.

Şi în Capitală avem parte de o vreme instabilă, cu înnorări şi temporar ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi posibil vânt mai alert. Temperaturile maxime 26, cel mult 27 grade, o idee sub normalul termic al datei din calendar.

Sâmbătă vremea nu este atât de frumoasă pe cât ne-o dorim în prima zi de weekend, pentru că mai avem parte de fenomene asociate instabilităţii atmosferice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales după-amiază şi în primele ore ale nopţii când local în est şi în centru, dar şi în zonele de deal şi de munte revin aversele însoţite de descărcări electrice şi scurte răbufniri ale vântului. Izolat vor fi chiar şi condiţii de grindină. În celelalte zone doar pe arii restrânse vor fi astfel de fenomene. Maximele termice se vor situa între 24 grade în estul Transilvaniei şi cel mult 31 grade în vest, dar şi în sud-est.

În Capitală e vreme destul de plăcută în prima parte a zilei, dar după-amiază norii se adună şi până în primele ore ale nopţii sunt condiţii de averse, tunete şi fulgere. După-amiază e mai cald decât vineri, cu maxime în jur de 30 grade.

Duminică, norii cu mare dezvoltare verticală, ce aduc averse locale însoţite de fulgere, tunete şi scurte intensificări ale vântului, preferă orele după-amiezii şi primele ore ale nopţii în sud-vestul ţării, în centru şi în nord-est precum şi zonele de munte, dar pe arii restrânse determină astfel de fenomene şi în celelalte regiuni. În aceste condiţii regimul termic e suportabil, chiar plăcut, vorbim despre maxime de la 23 grade în nordul Moldovei până spre 32 de grade în vest şi în sud-est.

Şi pentru bucureşteni soarele e mai darnic în primele ore ale zilei, dar după-amiază lasă loc norilor ce mai ales spre seară pot aduce averse însoţite de descărcări electrice. Până după-amiază se face destul de cald, meteorologii prognozează în jur de 30 grade.

Săptămâna viitoare debutează cu vreme asemănătoare, adica mai mulţi nori şi local averse, descărcări electrice şi vânt mai alert aşteptăm îndeosebi după-amiază în zonele de deal şi de munte. În restul zilei, dar şi în celelalte regiuni cer variabil şi doar izolat ploi de scurtă dură şi fenomene electrice. Maximele vor fi de la 24 la 32 grade. De marţi până aproape de weekendul viitor avem parte tot de ploi de vară, cu caracter local, dar şi de temperaturi apropiate de cele normale, deocadata canicula ne ocoleste.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
meteo azi prognoza meteo prognoza weekend vreme capricioasa
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 aug 18:09
...pălăria de soare şi şezlongul pe plajă, pentru că soarele este scump la vedere în zona litoralului românesc. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
05 iul 08:18
...mai mult pe rtv.net.     ...
04 iul 20:49
...caracter local, dar şi de temperaturi apropiate de cele normale, deocadata canicula ne ocoleste. Source Article from http://www.rtv.net/vezi-prognoza-meteo-pentru-weekend_87736.htmlPROGNOZA METEO. Vremea va fi CAPRICIOASĂ în weekend Sursa: ...
1
EUR
4.8397
RON
08 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H