Unde ar vrea Isărescu să fie centrul financiar al Bucureştiului

Centrul Vechi trebuie să redevină centrul financiar bancar al Bucureştiului, iar Banca Naţională se străduieşte în acest sens, a declarat, miercuri, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României.

RomaniaTV.net
23 nov. 2011, 10:13
Unde ar vrea Isărescu să fie centrul financiar al Bucureştiului

Vrem din două motive: primul pentru că este bine pentru ţară şi al doilea pentru că am putea face ceva cu acest centru, cu bogăţia lui. Simţim, însă, că merge foarte greu. Refacerea istoriei este dificilă, dacă nu chiar imposibilă. Nu mai pot încăpea în zonă sute de bănci ca la 1800. Atunci se făcea un alt fel de banking, cu multă hârtie. Computerele, comunicaţiile, ne-au introdus în altă lume, iar băncile se duc în alte părţi ale oraşului. Şi în New York, marile bănci au plecat de pe Wall Street, iar acolo au rămas mici reprezentanţe. Probabil că o tipologie asemănătoare va suferi şi centrul financiar bancar al Bucureştiului”, a menţionat Isărescu.

BNR şi publicaţia ‘Istorie şi civilizaţie’ organizează, miercuri, la Bucureşti, simpozionul cu tema ‘Istorii financiare din Centrul Vechi al Bucureştilor’.