Viaţa bate filmul şi în război. Un tanchist rus, campionul mondial la Jocurile de Război cu tancuri, a murit în lupta reală, din Ucraina

Bato Basanov a fost considerat un „erou” în Rusia, pentru că a câștigat o competiție internațională de joc de război cu tancuri în 2021 împotriva experților militari din 19 țări, inclusiv China. Cu toate acestea, experiența online i-a fost de puțin folos în războiul real.

09 mai 2022, 22:36
Viaţa bate filmul şi în război. Un tanchist rus, campionul mondial la Jocurile de Război cu tancuri, a murit în lupta reală, din Ucraina

Sergentul Bato Basanov, în vârstă de 25 de ani, originar din regiunea Buriația , a făcut parte dintr-o echipă din World Tank Biathlon, care a triumfat anul trecut în Jocurile de Război cu tancuri, făcând manevre la care au asistat ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu și șeful Statului Major al Armatei, Valeri Gherasimov.

În timpul competiţiei, acesta a tras fără să rateze nicio ţintă la viteze de până la 50 km/h, pe terenul de antrenament Alabino, din Moscova.

Republica Buriația este una dintre cele douăzeci și una de republici care, împreună cu cele patruzeci și șapte de oblaste, nouă regiuni, patru districte autonome și două orașe federale, alcătuiesc cei optzeci și trei de subiecți federali ale Rusiei și care sunt aliați fideli ai lui Vladimir Putin în războiul împotriva Ucrainei.

Pe frontul ucrainean, Basanov era trăgător al companiei 1 a batalionului de tancuri al brigăzii 37 de puști motorizate a  Forțelor de Apărare Ruse. Potrivit Daily Mail, camarazii săi au avut nevoie de șapte săptămâni pentru a-i recupera trupul, care a fost returnat familiei, pentru înmormântare.

Citeşte şi Cine sunt BURIAŢII, soldaţii mai duri ca mercenarii ceceni de pe frontul din Ucraina

Prietenii și familia lui au făcut o declarație comună: „Bato a fost un om deschis, receptiv, foarte sociabil, un tovarăș și prieten fidel, care a fost mereu gata să vină în ajutor. Vesel, zâmbitor și sincer, Bato a fost întotdeauna mândria de familia noastră , un fiu bun, cinstit și mult iubit”.

Citeşte şi Armata lui Putin, măcinată de lupte interne. Schimb de focuri între cecenii lui Kadîrov şi soldaţii buriaţi