Viaţa de cuplu în Postul Paştelui: Cum rezişti tentaţiei, fără să se răcească relaţia

Aţi decis să ţineţi post şi ţi-e teamă că relaţia voastră va avea de suferit, având în vedere că aveţi, de regulă, o viaţă sexuală activă? Ei bine, feminis.ro îţi spune cum poţi trece cu bine peste această perioadă de abstinenţă şi cum poţi reuşi să întăreşti legătura dintre voi în lipsa intimităţii sexuale.

RomaniaTV.net
25 mart. 2016, 17:24
Viaţa de cuplu în Postul Paştelui: Cum rezişti tentaţiei, fără să se răcească relaţia

Poftele sufleteşti şi trupeşti sunt, de cele mai multe ori, mai problematice în perioada postului decât cele alimentare.

În timpul postului, partenerii nu ar trebui să se apropie trupeşte, iar uşurinţa sau greutatea cu care ei vor face acest lucru arată măsura în care ei sunt robi lui Dumnezeu sau robi patimilor, potrivit crestinortodox.ro. Trebuie avut în vedere că relaţiile trupeşti au fost lăsate de Dumnezeu şi pentru a-l feri pe om de patima desfrânării, astfel că acestea trebuie privite cu îngăduinţă, mai ales acolo unde unul dintre soţi este mai slab decât celălalt. Astfel, conform sursei citate, este recomandat ca perioada de abstinenţă să fie stabilită de comun acord:

„Din cauza desfranarii, fiecare sa-si aiba femeia sa si fiecare femeie sa-si aiba barbatul sau. Barbatul sa-i dea femeii iubirea datorata, asemenea si femeia barbatului. Femeia nu este stapana pe trupul sau, ci barbatul; asemenea nici barbatul nu este stapan pe trupul sau, ci femeia. Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea, si iarasi sa fiti impreuna, ca sa nu va ispiteasca satana, din pricina neinfranarii voastre.” (I Corinteni 7, 2-5; 12-16)

Citeşte mai mult pe feminis.ro