Viaţa de cuplu: Sfaturi pentru cei care înşală sau sunt înşelaţi

Dacă ţi-ai înşelat în repetate rânduri partenerul sau ai fost de mai multe ori înşelat de către partener şi nu-l poţi ierta sau nu poţi pune capăt relaţiei, iată 9 sfaturi care te pot ajută, oferite de site-ul drphil.com.

RomaniaTV.net
29 iun. 2013, 19:34
Viaţa de cuplu: Sfaturi pentru cei care înşală sau sunt înşelaţi

1. Atenţie la statistici!

Şansă că o relaţie plină de infidelităţi să reziste nu este de nici măcar de 1 la 100. O căsnicie care are la baza chiar şi o singură infidelitate nu poate avea nici un fundament. Intri într-o relaţie de lungă durata, aşa cum este căsnicia, cu un cumul de sentimente negative, precum vinovăţia, furia, ruşinea, îngrijorarea şi teamă de a nu se repetă un astfel de episod. Gândiţi-va bine înainte de a face pasul, mai ales dacă la mijloc vor fi şi copii; e posibil să treceţi printr-un divorţ care se complică şi mai rău dacă începe bătălia pentru custodie.

 2. Gândeşte-te la copii!

Dacă ai copii şi-ţi înşeli partenerul, copiii vor suferi şi ei, cu siguranţă. Le întorci vieţile pe dos, îi destabilizezi şi le distrugi sentimentul de siguranţă şi linişte, atât de importante într-o familie unită! Gândeşte-te la ce s-ar putea crede despre ţine, că părinte, într-un eventual proces de custodie. Poate că acum ai fi tentat să zici că partenerul tău nu ţi-ar face una că asta, că nu s-ar lupta cu ţine pentru custodia copiilor, însă, atenţie, oamenii se schimbă radical când intră în sala de judecată. Soţia înşelată (sau soţul) şi-ar putea spune că cine i-a furat partenerul de viaţă nu-i va fură şi copiii, şi cu siguranţă se va lupta pentru asta cu toate puterile! Deci, dacă intri într-un proces de divorţ, care are drept motiv propria ta infidelitate, îţi pui în pericol proprii copii. Întreabă-te din nou: merită?

Dacă persoană cu care ai o aventură este, la rândul ei, căsătorită şi are şi copii, întreabă-te: cu ce drept distrug această familie? Cu ce drept fac nefericiţi nişte copii, distrugându-le armonia şi liniştea familială, doar că să-mi satisfac propria mea plăcere.

3. Fii cinstit cu ţine însuţi/însăţi!

Chiar nu ai nimic de ascuns, ţie şi partenerului? E greu să trăieşti uitându-te zilnic în ochii celuilalt de lângă ţine, ştiind că tu ai ceva de ascuns, ceva ce te va urmări toată viaţă; până când nu vei fi 100% onest şi vei recunoaşte infidelitatea comisă, relaţia nu va fi una completă şi adevărată.

4. Fii onest cu partenerul tău de viaţă!

Dacă nu începi să fii cinstit cu ţine însuţi şi cu jumătatea ta, nu vei face altceva decât să întreţii o stare de decepţie şi amărăciune. Dacă ştii că ai de gând să-ţi continui aventură, fii corect faţă de omul de lângă ţine, anunţă-l şi da-i drumul să fie fericit aşa cum merită, alături de cineva care să-l/o preţuiască cu adevărat.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.