Viața Evei, un îngeraș de aproape 3 ani, a fost dată peste cap de un diagnostic dur. Părinții disperați cer ajutorul celor cu inimă mare

Eva are aproape 3 ani, însă un diagnostic dur i-ar putea pune capăt vieții oricând. Părinții sunt disperați, iar medicii spun că doar o operație specifică ar putea să o salveze pe cea mică.

25 feb. 2024, 16:10
Viața Evei, un îngeraș de aproape 3 ani, a fost dată peste cap de un diagnostic dur. Părinții disperați cer ajutorul celor cu inimă mare
Viața Evei, un îngeraș de aproape 3 ani, a fost dată peste cap de un diagnostic dur. Părinții disperați cer ajutorul celor cu inimă mare

Eva mai are puţin şi împlineşte trei ani, pe trei martie. Ea are nevoie de ajutor pentru a fi supusă unei operații ce ar putea să o salveze de la un destin tragic. Doi Euro prin SMS la numărul 8848 pot schimba o viață la început de drum.

Citește și: Strigătul de durere al unei familii disperate! Luca are doar 7 ani și se luptă cu leucemia. Numai ajutorul nostru îl mai poate salva: „O durere ascuțită îmi apăsa pieptul”

Eva, un îngeraș de aproape 3 ani, a fost dată peste cap de un diagnostic dur

Eva, o fetiță cu părul blond și ochi albaștri, s-a născut la termen, aparent sănătoasă, mai ales că și analizele făcute de mamă în timpul sarcinii arătau că totul este bine.

„Am aşteptat-o mult, o fost cea mai mare bucurie din familia noastră şi a buneilor şi e unica nepoţică la bunei. E un copil preţios, cel mai scump”, spune Viorica, mama copilei, potrivit observator.

Bucuria familiei de a avea o fiică a durat doar șapte luni, până la un control cardiologic, când medicul a descoperit că Eva are hipertensiune si inima malformată. Eva are o găurică între pereții inimii, mai exact un defect septal atrial, după cum spune mama acesteia.

Cardiologul a recomandat monitorizarea inimii și a luat în calcul operaţia minim invazivă. Doar că în timp ce Eva creștea, creștea și gaura din inima ei. Astăzi a ajuns la doi centimetri și pentru fetița blondă cu ochii albaștri intevenția chirurgicală minoră nu mai este o soluție de salvare.

„Sunt complicații care afectează și presiunea din plămâni. La inceput ni s-a spus că o să fie mini intervenție, minim invazivă, că nu o să necesite operația asta pe cord deschis”, a mai explicat mămica întristată de soarta fiicei sale.

Eva va fi operată la Bucureşti în prima misiune umanitară de chirurgie cardio-pediatrică a anului făcută de medici străini și români la Spitalul Clinic SANADOR. Operația nu costă nimic, dar părinții trebuie să plătească pentru consumabilele și tratamentul din timpul operațiilor, pentru ATI și spitalizare.

„Ne costă foarte mult, peste 10.000 de euro ne costă. Vă rugăm să ne fiți alături și le dorim tuturor copiilor din lume să nu aibă niciun fel de problemă de sănătate!”, este apelul pe care Viorica îl face la societate.

Puteți dona printr-un SMS de 2 EURO la numarul 8848, număr fără recurență, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini donând prin PayPal. Donațiile ajung în fondul de solidaritate al Campaniei Vreau să ajut destinat ȘI acestor copii care au nevoie de operatii la inimă.

Citește și: Strigătul de ajutor al unei mame! Matei are nevoie de sprijinul nostru: „Să nu mă lase fără copilul meu!”