Viaţa extraordinară a lui Josephine Baker, ecranizată într-un film în care ar putea juca Rihanna

Publicat: Vineri, 23 August 2013 17:30 // Actualizat: Vineri, 23 August 2013 17:30 // Sursa: RTV.net

Viaţa extraordinară a renumitei dansatoare, cântăreţe şi actriţe de culoare Josephine Baker va fi ecranizată într-un film în care rolul principal ar putea fi interpretat de cântăreaţa Rihanna, informează dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Foto: radiohamburg.de

Sub lumina pală a reflectoarelor de pe scenă, Josephine Baker a apărut în faţa publicului de la Paris complet goală, cu doar câteva pene de flamingo plasate în "zonele strategice". Partenerul ei de dans a purtat-o în braţe, cu capul în jos, cu picioarele ei lungi şi fine poziţionate într-un spagat perfect. A lăsat-o jos, iar ea a început să danseze. În timp ce lumina îi mângâia pielea cafenie, trupul ei părea că se topeşte, în timp ce Josephine se încolăcea în jurul partenerului ei. Era, aşa cum îşi amintea mai târziu, pierdută în erotismul momentului, "intoxicată...condusă de forţe întunecate pe care nu le cunoştea", tremurând din tot trupul în momentul culminant al dansului.

Pentru câteva clipe, publicul din Paris a rămas tăcut, împietrit. Apoi, s-a ridicat în picioare ca o singură fiinţă şi a erupt într-o explozie de aplauze frenetice.

Josephine Baker a fost denumită "Black Venus" ("Venus cea neagră"). Picasso a spus că este "Nefertiti din zilele noastre". Scriitorul Ernest Hemingway a spus că Josephine Baker era "cea mai senzaţională femeie pe care a văzut-o cineva vreodată".

 Acel spectacol a fost începutul carierei sale extraordinare. Josephine Baker, fetiţa dintr-un ghetou din St. Louis, a devenit una dintre cele mai mari dive din toate timpurile, o legendă a Epocii Jazz-ului, talentată şi strălucitoare, însă şi decadentă şi amorală.

În prezent, tot ce îşi amintesc oamenii despre ea este faptul că a dansat goală, cu excepţia faimosului ei tutu confecţionat din banane (false).

În vara acestui an, o nouă piesă de teatru despre Josephine Baker, regizată de Phyllida Law - mama actriţei Emma Thompson - a captivat publicul de la Londra prin povestea vieţii extraordinare a celebrei artiste americane.

Un film despre viaţa şi cariera ei va fi lansat anul viitor, iar presa de specialitate afirmă că rolul principal va fi interpretat de cântăreaţa Rihanna.

Însă, deşi Rihanna a avut deja parte de destul de multe scandaluri în viaţa ei, cauzate de fotografiile care o prezintă în timp ce consumă droguri şi de exhibiţionismul ei asumat, toate acestea pălesc în comparaţie cu realizările uluitoare ale lui Josephine Baker.

Deşi Josephine se purta ca o divă, cheltuia cu extravaganţă, se purta scandalos şi a avut sute de amanţi (bărbaţi şi femei), ea a fost în acelaşi timp curajoasă şi principială, a spionat în favoarea Rezistenţei franceze şi a susţinut campanii împotriva segregaţiei rasiale din America.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H