Salarii de 5.000 de euro în România! Cine sunt norocoșii care pot să încaseze lunar acești bani

În România, tinerii care abia au finalizat studiile și sunt în căutarea unui loc de muncă foarte bine plătit au parte, de regulă, de un șoc atunci când văd salariile pe care angajatorii le plătesc pentru nivelul lor de experiență. Cu toate acestea, există și excepții de la regulă.

26 feb. 2024, 18:41
Salarii de 5.000 de euro în România! Cine sunt norocoșii care pot să încaseze lunar acești bani
Salarii de 5.000 de euro în România!

Salarii de 5.000 de euro în România! Pentru cei care sunt la început de carieră și au renunțat să mai viseze la un job care să le aducă lunar venituri consistente avem vești bune.

Citește și Adrian Negrescu: creşterea numărului de bugetari duce la un stat obez. Salariile funcţionarilor publici s-au dublat faţă de acum şapte ani

Salarii de 5.000 de euro în România!

Există anumite domenii în care angajatorii le oferă tinerilor absolvenți salarii care pornesc de la cel puțin 5.000 de euro.

Este vorba despre unele dintre cele mai căutate de pe piață și anume: Robotica, inteligența artificială și grafica, domenii către care foarte mulți tineri și-au îndreptat atenția în ultimii ani tocmai datorită salariilor atractive, scrie manager.ro.

În ultima vreme, robotica îi atrage ca un magnet pe tinerii inginerii software specializați în dezvoltarea algoritmilor de control ai robotilor, inginerii mecanici specializați în proiectarea și construcția structurilor de roboți, dar și pentru inginerii electronicieni care lucrează la sistemele de senzori și de control ale roboților.

Angajatorii din acest domeniu spun că în funcție de nivelul de experiență și de specializarea pe care tinerii o au, salariile pot începe de la câteva mii de euro pe lună.

Nici în domeniul inteligenței artificiale salariile nu sunt neglijat mai ales pentru specialiștii în domenii precum:

  • învatarea automată (machine learning);
  • prelucrarea limbajului natural;
  • viziunea artificială și robotică cognitivă.

Aceștia pot să beneficieze la rândul lor de salarii de mii de euro, dar și diverse bonusuri.

Și în industra gafică se câștigă destul de bine, comparativ cu alte domenii din România. În funcție de specializare, experiență, dar și locație, salariile celor care ocupă un job în acest sector pot varia considerabil.

De exemplu, pot să obțină lunar un venit de 5.000 de euro designerii și artiștii grafici care activează în industriile de divertisment, publicitate, jocuri video și design web.

Începătorii care fac primii pași în domeniu pot să câștige lunar salarii care încep de la câteva sute de euro pe proiect. În funcție de evoluția lor, aceștia pot să avanseze extrem de rapid și să obțină salarii la care nici măcar nu visau.

Citește și Gen Z își negociază salariile cu ajutorul inteligenței artificiale. Tinerii au ajuns să ceară sfaturi de la ChatGPT, în speranța unui trai mai bun: „Nu m-am putut abține”