Viaţa în spaţiu, pregătită în peşteră. Antrenamente draconice pentru astronauţii de pe SSI

Înainte de a pleca să exploreze Universul, pe Staţia Spaţială Internaţională, cei şase membri ai expediţiei coboară în adâncuri, în peşterile Sa Grutta, unde vor sta timp de mai multe zile în frig şi întuneric, fără contacte cu lumea de la suprafaţă.

RomaniaTV.net
14 sept. 2013, 16:49
Viaţa în spaţiu, pregătită în peşteră. Antrenamente draconice pentru astronauţii de pe SSI

Agenţia Spaţială Europeană a imaginat un program de antrenament şi instruire inedit pentru astronauţii care vor merge pe Staţia Spaţială Internaţională. Înainte de a pleca în spaţiu, cei şase membri ai echipei vor sta timp de două săptămâni în peşterile Sa Grutta, din insula italiană Sardinia, în frig şi întuneric şi nu vor avea niciun fel de contact cu cei de la suprafaţă.

Se presupune că în aceste condiţii extrem de vitrege ei îşi vor dezvolta abilităţile de comunicare şi de luare a deciziilor pentru rezolvarea problemelor neprevăzute. În subteran se vor afla astronauţi din Italia, Canada, SUA, Japonia şi Rusia, astfel că ei vor trebui să depăşească aici şi barierele culturale.

Supranumită „Cavenauts”, echipa are şi misiuni ştiinţifice în peşteră, un oficial al Agenţiei Spaţiale Europene declarând că astronauţii vor căuta forme de viaţă, vor testa noi tehnologii, vor studia caracteristici legate de climă, geologie şi mediu şi vor măsura nivelurile de dioxid de carbon. „În timpul misiunii de anul trecut, „Cavenauts” s-au întors la suprafaţă cu o specie necunoscută, un mic crustaceu care trăieşte în apă„, a spus oficialul.