Viaţa pe Pământ ar fi început într-un vulcan noroios din Groenlanda

Publicat: Joi, 27 Octombrie 2011 21:40 // Actualizat: Joi, 27 Octombrie 2011 21:40 // Sursa: RTV.net

Viaţa pe Pământ ar fi început într-un vulcan noroios din Groenlanda, în urmă cu 3.8 miliarde de ani, cred oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii spun că au descoperit substanţele chimice esenţiale formării vieţii în vulcanii noroioşi din Isua, în sud-vestul Groenlandei.

Se credea, până acum, că viaţa a început în gheizere subacvatice, însă cercetătorii susţin că acestea nu ar fi putut susţine viaţa şi că vulcanii reprezintă cel mai vechi mediu unde ar fi putut începe viaţa.

Printre rocile antice de la Isua, despre care se crede că ar fi unele dintre cele mai vechi de pe Pământ, cercetătorii au descoperit mineralul serpentinită, un ingredient esenţial pentru existenţa vieţii.

Serpentinita se formează când apa de mare se infiltrează în mantaua superioară a Terrei, iar mineralul permite amino-acizilor să se stabilizeze şi să formeze molecule organice.

Cercetătorii de la Laboratoire de Geologie de Lyon Marie-Laure Pons au spus că vulcanii noroioşi din Isua au fost identificaţi ca un posibil loc pentru începutul vieţii pe Pământ.

Studiul a fost publicat în revista National Academy of Science.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8357
RON
12 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H