Viaţa unei menajere moldovence s-a schimbat dramatic peste noapte. Cum a fost posibil aşa ceva

Noroc incredibil pentru o moldoveancă aflată în Italia, care a primit o moştenire de aproximativ 1 milion de euro de la preotul pe care îl slujea de 12 ani neîntrerupt.

21 aug. 2013, 16:06

Valentina Popescu a primit de la preotul Giulio Gatteri, pe care l-a slujit timp de 12 ani neîntrerupt, prin testament, suma de 800.000 de euro. În Testament se specifica faptul că preotul lăsase 300.000 de euro din averea lui şi Bisericii.

Pe lângă noroc, averea i-a adus însă şi complicaţii Valentinei, pentru că Biserica pare să nu se fi mulţumit cu cei 300.000 de euro moştenire şi cere acum o treime şi din moştenirea ei. Valentina Popescu spune că mulţi oameni o critică pentru banii primiţi peste noapte.

„Eram menajeră în casă, făceam curat, îi făceam de mâncare, ajutam prin casă. Să fiu sinceră, ultimul lucru la care mă gândesc acum sunt banii”, a povestit Valentina presei italiene.

Femeia n-a ştiut că va moşteni averea preotului până în momentul deschiderii testamentului. Când a aflat, ea a început să plângă.

După primirea moştenirii, viaţa femeii s-a schimbat complet. „S-a complicat viaţa mea. Vorbesc toţi, vorbesc urât, îmi trimit mesaje… şi vorbesc chiar şi în Moldova. Îmi spun că ar trebui să îmi fie ruşine… dar nu ştiu de ce, nu am făcut nimic rău, nu am luat un bănuţ necuvenit”, spune femeia, potrivit ilsalvagente.it

Moldoveanca a fost dată in judecata de biserica la care a slujit preotul, reprezentanţii bisericii argumentând că o treime din avere ar trebui să meargă la renovarea lăcaşului de cult.

Conturile moştenirii au fost îngheţate de magistraţi, pana la elucidarea cazlui. Moldoveanca, in varsta de 52 de ani, nu s-a împotrivit anchetei şi aşteaptă acum ca lucrurile să se lămurească.