Viaţa unui miliardar rus la bordul unui iaht de lux de 300 de milioane de dolari VIDEO

Cum arată viaţa la bordul unuia dintre cele mai scumpe iahturi din lume? Dormitoare luxoase camuflate în dulapuri, piscine transparente, baruri uriaşe şi tehnică de ultimă generaţie. Asta pot să vadă muritorii de rând, după ce un miliardar rus a permis accesul unei echipe de filmare pe vasul său. Potrivit publicaţiei Wall Street Journal, interiorul iahtului nu a fost văzut niciodată de public până acum.

RomaniaTV.net
17 mart. 2012, 09:59
Viaţa unui miliardar rus la bordul unui iaht de lux de 300 de milioane de dolari VIDEO

Iahtul are o lungime de 120 de metri şi costă 300 de milioane de dolari. Vasul este proprietatea lui Andrei Melnicenko, un miliardar rus de 38 de ani.

Nava, care aduce cu un vas militar sau cu un submarin, a fost proiectată de celebrul designer francez Phillipe Starck. Pasionat de decoraţiunile din sticlă, Starck a umplut interiorul vasului cu cristale şi oglinzi. Scara principală este acoperită cu frunze argintii. Numai balustrada lucrată manual a costat peste 60.000 de dolari.

Securitatea dormitorului principal este foarte strictă. Uşa poate fi deschisă doar pe baza amprentei digitale. Aici nu pot intra decât patru sau cinci oameni.

Ca multe dintre aparatele electronice de la bord, un televizor de un metru şi jumătate poate fi uşor ascuns în tavan, cu ajutorul telecomenzii. La bord sunt trei piscine. Cea de la pupa are două scaune de masaj şi un suport pentru băuturi.

Fundul piscinei este transparent, iar dedesubt se poate vedea holul care serveşte şi ca discotecă.

La provă, nava are un heliport imens. Vasul de mărimea unui teren de fotbal adăposteşte şi un garaj uriaş pentru bărci şi ski-jeturi. Uşa garajului se deschide şi se transformă în platformă pentru a uşura accesul oaspeţilor la partidele de înot în mare. Singurul lucru tradiţional de la bord este timona de lemn. Însă căpitanul controlează iahtul cu ajutorul unui joystick şi al unui ecran tactil. Toată lumea este răsfăţată la bord, inclusiv câinele stăpânului, care are un adăpost confortabil, dar şi o bucată de gazon pe care să se simtă ca acasă, pe uscat.