Vicepremierul Vasile Dîncu despre victimele din Colectiv: „Au ars nu numai datorită corupţiei, ci datorită incompetenţei”

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a afirmat luni că tinerii care şi-au pierdut viaţa în Club Colectiv, în urmă cu un an, au ars "nu numai datorită corupţiei, ci datorită incompetenţei". 

31 oct. 2016, 09:25
Vicepremierul Vasile Dîncu despre victimele din Colectiv: „Au ars nu numai datorită corupţiei, ci datorită incompetenţei”

„Ieri am comemorat drama de la Colectiv și suntem foarte buni meseriași în a face ritualuri de înmormântare sau de jelanie. Însă, acești copii ai noștri care au ars acolo au ars (…) nu numai datorită corupției, ci datorită incompetenței. Pe acolo n-a trecut niciodată un urbanist care să vadă că (…) nu era un loc unde se poate desfășura un asemenea concert. Nu s-au proiectat în orașele noastre zone pentru asemenea tipuri de concerte, zone funcționale (…) pentru asemenea tipuri de concerte”, a afirmat Dîncu la forumul „Parteneriate pentru dezvoltarea României: Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri și terenuri industriale”, organizat la București.

Comemorare Colectiv. Mii de oameni, în marş tăcut prin Bucureşti, în memoria victimelor VIDEO

Totodată, vicepremierul Dîncu a precizat că este foarte important să fie rezolvate câteva lucruri care, „dincolo de corupție, pot să ucidă în România”. În acest context, Dîncu a dat exemplu „egoismul profesional”.

„N-o să putem face dezvoltarea României dacă ne luptăm numai pentru drept de semnătură, numai pentru licență și pentru ca să închidem un domeniu, în loc să îl deschidem. În urbanism ar trebui să lucreze ( …) sociologi, psihologi, geografi, economiști, cu toții să lucreze la proiecte și la planuri, altfel avem numai proiecte de finanțare. Noi vorbim numai despre bani, dar nu vorbim despre planuri”, a mai afirmat Dîncu, conform Agerpres. 

Un an de la COLECTIV. Un înger a fost dezvelit la locul tragediei