Vicepremierul Paul Stănescu: Fotbalul ar trebui să fie serviciu public, precum apa, canalul şi transportul

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, luni, că fotbalul este un fenomen social şi că ar trebuie să fie un serviciu public aşa cum sunt apa, canalul şi transportul.

RomaniaTV.net
27 aug. 2018, 14:24
Vicepremierul Paul Stănescu: Fotbalul ar trebui să fie serviciu public, precum apa, canalul şi transportul

„Fotbalul este un fenomen social care merită toată atenţia tuturor, nu numai a politicului. În infrastructura sportivă s-au făcut cel puţin din 2002 foarte multe investiţii. A început acea serie cu sălile de sport şi avem acum peste 1.100 de săli noi pentru că s-au construit de la zero. Şi mai sunt încă 50 în construcţie, cele mai mari la Oradea şi Slatina. Tot ce ne-am propus în programul de Guvernare vrem să ducem la bun sfârşit. Trebuie să ne gândim bine ce trebuie să facem pentru fotbal. Fotbalul este un fenomen social, un fenomen de masă. Şi cred că fotbalul ar trebui să fie serviciu public, aşa cum sunt apa şi canalul, aşa cum sunt serviciile de transport”, a afirmat Paul Stănescu la sediul Federaţiei Române de Fotbal, potrivit Agerpres.

„Trebuie luat de la bază, trebuie mers în mediul rural pentru că am văzut studiile. Trebuie să facem un efort comun pentru ca fotbalul să fie ce a fost o dată, înainte de 1989, când ne bucuram toţi. Pentru că ne-am născut cu fotbalul, trăim cu fotbalul, vorbim despre fotbal în fiecare zi. Dar să nu ne aducem aminte de fotbal, noi, Guvernul şi autorităţile publice locale, doar când joacă echipa naţională. Trebuie să ne aducem aminte că fotbalul este un fenomen social cu mare impact”, a adăugat reprezentantul Guvernului.

Vicepremierul Paul Stănescu a participat, luni, la Casa Fotbalului, la conferinţa de lansare a studiului „Beneficiul social al investiţiei în fotbal”, realizat de UEFA împreună cu FRF şi Federaţia Suedeză de Fotbal. La eveniment au mai participat preşedintele federaţiei suedeze şi prim-vicepreşedinte al UEFA, Karl-Erik Nilsson, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, sociologul Vasile Dîncu şi primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Citeşte şi: Vicepremierul Paul Stănescu: E o problemă la stadionul Rapid, dar vom găsi bani pentru a fi gata în 2020