Vicepremierul Sorin Grindeanu, reacţie vehementă după ce hocheiştii naţionalei României au cântat imnul Ţinutului Secuiesc: „Este un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România”

Vicepremierul Sorin Grindeanu a reacţionat dur pe Facebook, după ce hocheiștii României au cântat imnul Ținutului Secuiesc la un meci cu Ungaria, afirmând că nu poate tolera „gestul infam”, cerând în acelaşi timp măsuri urgente.

09 mai 2022, 23:04
Vicepremierul Sorin Grindeanu, reacţie vehementă după ce hocheiştii naţionalei României au cântat imnul Ţinutului Secuiesc: „Este un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România”

„Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

În acelaşi timp, actualul ministru al Transporturilor cere Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlați factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest „gest incalificabil”. „Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă!”, a mai scris acesta.

Citeşte şi Naționala de hochei a României a cântat imnul Ținutului Secuiesc la meciul cu Ungaria. Doar trei „tricolori” au refuzat VIDEO

Hocheiștii români au cântat, la Campionatul Mondial în Slovenia, la partida dintre România și Ungaria, imnul așa-numitului Ținut Secuiesc. La celaşi meci, Tánczos Barna, ministrul Mediului, a fost fotografiat în galeria Ungariei. După ce a izbucnit scandalul, acesta s-a justificat: „Am fost la campionatul mondial de hochei ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să țină naționala României în Divizia I, grupa A.  Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie.

Pe mulți dintre jucători îi cunosc, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică. Toți suporterii au stat în această parte a patinoarului. Inclusiv suporterii români. La câțiva metri de mine stătea o familie din Iași, toată familia îmbrăcată în tricoul echipei naționale”.

Citeşte şi Tánczos Barna, ministrul Mediului, în galeria Ungariei la meciul cu România. Hocheiştii „tricolori” de etnie maghiară au cântat imnul Ţinutului Secuiesc