Vicepreşedintele CJ Alba a lăsat un bilet de adio înainte de a se spânzura. Ce spun colegii lui Alin Cucui despre gestul său

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba a fost găsit spânzurat miercuri dimineață. Apropiații politicianului liberal, în vârstă de 42 de ani, sunt în stare de șoc. Avea o familie și o carieră frumoase și nimeni nu-și imaginează ce a putut să-l împingă către sinucidere. Alin Cucui a lăsat un bilet de adio cu un mesaj pentru soția și fiica sa. Poliţiştii spun că pe trupul neînsufleţit nu au fost găsite urme de violenţă, iar cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru autopsie.

RomaniaTV.net
11 apr. 2018, 08:50
Vicepreşedintele CJ Alba a lăsat un bilet de adio înainte de a se spânzura. Ce spun colegii lui Alin Cucui despre gestul său

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Alin Cucui, a fost găsit spânzurat, miercuri, în casa părinţilor săi din Alba-Iulia. Cel care a sunat la 112 ar fi fost fratele lui. Trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei.

Politicianul de 42 de ani a premeditat totul. Demnitarul a lăsat familiei un bilet de adio în care își cere iertare. Anchetatorii au ridicat mai multe probe.

Alin Cucui avea 42 de ani, era căsătorit și avea o fată. A fost ales pentru prima dată în funcția de vicepreșe CJ Alba în 2008 și apoi reales în 2012 și în iunie 2016, prin votul consilierilor județeni. El a candidat pe listele PNL la alegeri.

Deputatul liberal de Alba Florin Roman a scris pe pagina sa de Facebook că nu-şi explică gestul celui cu care a trecut ”peste greutăţi”.

”Nu-mi găsesc cuvintele! E greu de înţeles de ce? Am lucrat împreună, am trecut împreună peste greutăţi, ne-am bucurat şi întristat împreună…am fost alături la bine şi la greu. Aline, nu ştiu ce a fost în capul tău…Rămas bun, prietene drag! Ne-ai lăsat un gol irecuperabil în suflete…Ne vei lipsi, frate!”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Deputatul PNL Cornel Olar a declarat miercuri, după ce vicepreşedintele CJ Alba Alin Cucui a fost găsit spânzurat, că gestul acestuia l-a afectat şi susţine că ar fi avut o cădere psihică şi „nu s-a putut stăpâni”. Deputatul mai afirmă că o cauză ar putea să fie şi „asteniile de primăvară”.

„Un gest surprinzător. Chiar m-a afectat şi mă afectează”, a spus Cornel Olar. „Eu zic că o cădere psihică, nu s-a putut stăpâni. Sunt şi asteniile astea de primăvară şi pe mulţi îi atacă aşa, prin surprindere. Cred că şi dumneavostră aveţi insomnii, însă trebuie să treci peste toate”, a continuat acesta.

„Era un om chiar cu relaţii de prietenie şi colaborare, decât de a-l vedea pe el să intre în anumite afaceri. (…) Un vicepreşedinte la nivel de judeţ e o funcţie destul de importantă, numai că, eu am fost ordonator principal de credite, iar el nu era ordonator principal de credite. Nu cred că avea acces la anumute semnături în anumite proiecte sau în anumite investiţii”, a mai spus Olar.