Vicepreşedintele CJ Ilfov, Roman Gheorghe, eliberat din arest

Vicepereşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, arestat preventiv pentru corupţie, va fi cercetat în stare de libertate, ca urmare a hotărârii instanţei supreme, care a admis, joi, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar a acestuia, respinsă iniţial de Curtea de Apel Bucureşti.

RomaniaTV.net
26 ian. 2012, 18:31
Vicepreşedintele CJ Ilfov, Roman Gheorghe, eliberat din arest

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis, joi, recursul făcut de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, împotriva unei decizii din 16 ianuarie a Curţii de Apel Bucureşti, care a respins solicitarea acuzatului.

Decizia ICCJ este definitivă.

Astfel, în cursul serii de joi Gheorghe Roman a părăsit arestul Poliţiei Capitalei, locul unde fusese deţinut.

Primarul din Snagov, Muşat Apostol, şi edilul din Jilava, Adrian Mladin, au fost reţinuţi, în 21 decembrie 2011, de procurorii Direcţiei Naţionale Anricorupţie, care îi acuză de luare de mită şi trafic de influenţă în legătură cu derularea unor afaceri cu terenuri. Cei doi edili ar fi luat mită pentru emiterea unor acte privind situaţia juridică a unor terenuri.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie i-au reţinut atunci şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, pe finul primarului comunei Jilava, Ovidiu Szasz, şi pe notarii publici Eugenia Cuţaru şi Roxana Curpene. Totodată, în cauză mai este cercetat Ion Scaeţeanu, o persoană din anturajul primarului comunei Snagov.

În 22 decembrie 2011 Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă pe numele lor, ulterior, în 24 decembrie 2011, instanţa supremă confirmând, definitiv, arestarea după respingerea recursurilor inculpaţilor.

Potrivit DNA, în perioada martie – noiembrie 2011, Adrian Mladin, Apostol Muşat, Ovidiu Szasz, Gheorghe Roman şi Ion Scaeţeanu, în schimbul unor sume de bani cerute drept mită de la o persoană denunţătoare, ar fi acţionat pentru întocmirea unui plan parcelar, avizarea acestuia şi emiterea documentelor cadastrale, astfel încât să fie intabulate terenurile pe care denunţătorul le achiziţionase anterior.