Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, suspendat din PDL

PDL Cluj a anunţat, miercuri, că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, cercetat pentru luare de mită, este suspendat de drept din calitatea de membru al partidului după ce a fost arestat preventiv de Curtea de Apel Cluj.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 15:03
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, suspendat din PDL

„PDL Cluj a luat act de hotărârea Curţii de Apel Cluj în ceea ce priveşte situaţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica. Radu Bica a fost, de-a lungul anilor, un factor de echilibru şi corectitudine în interiorul PDL Cluj. Domnia sa se bucură de prezumţia de nevinovăţie, urmând ca aceasta să fie probată în faţa organelor abilitate. Din punct de vedere politic, îi sunt aplicate dispoziţiile articolului 23, litera c, din Statutul Partidului Democrat Liberal, fiind suspendat de drept din calitatea de membru al PDL”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii PDL Cluj.

Suspendarea din calitatea de membru al partidului a lui Bica a fost decisă după ce acesta a fost arestat preventiv.

Bica a fost reţinut, luni seară, de procurorii DNA Cluj, pentru luare de mită, în urma unui flagrant. El a fost prezentat, marţi, Curţii de Apel Cluj, cu propunere de arestare preventivă şi a declarat, înainte de a intra în sala de judecată, că este nevinovat.

Bica a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, avocaţii săi declarând că vor face recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011 Bica a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi astfel să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

În aceleaşi împrejurări, Bica a pretins ca, în 27 octombrie 2011, să îi fie remisă o primă tranşă, în sumă de 10.000 de euro. În 31 octombrie 2011, Bica a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro, ca obiect al infracţiunii de corupţie, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Radu Bica este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj din anul 2008. De asemenea, el este vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Cluj din 2004 şi vicepreşedinte al PDL Turda din acelaşi an. Între 1994 şi 1998 a fost preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD Turda. Înainte de a deveni vicepreşedinte al CJ Cluj, în iunie 2008, Radu Bica a fost şef la Autoritatea Rutieră Română (ARR) Cluj, începând cu anul 2005.

Bica poate fi suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj doar în cazul în care măsura arestării preventive, dispusă marţi de Curtea de Apel Cluj , va rămâne definitivă la instanţa supremă.