Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara a fost reţinut

Judecătorul este acuzat de trafic de influenţă, după ce a fost prins când lua mită 50.000 de euro.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 18:18
Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara a fost reţinut

Vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara, judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţia de luare de mită şi trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant când primea 50.000 de euro de la un om de afaceri cu dosar penal.

Judecătorul Nicolae Cătălin Şerban, a fost adus joi în Capitală, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi  audiat de procurori în dosarul în care este suspectat de luare de mită. Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului.

Potrivit legii, reţinerea şi arestarea unui magistrat este luată în urma avizului pe care îl dă fie Secţia pentru judecători, fie cea pentru procurori a CSM.

Judecătorul Nicolae Cătălin Şerban este suspectat de luare de mită într-un dosar în care apare şi numele şefului Poliţiei Moldova Nouă (Caraş-Severin), care ar fi fost intermediar, potrivit unor surse judiciare.

Cătălin Şerban, soţia acestuia şi Nicolae Sava, şeful Poliţiei Moldova Nouă, au fost audiaţi, în noaptea de miercuri spre joi, la DNA – Serviciul Teritorial Timişoara. La finalul audierilor, care au durat aproape cinci ore, soţia judecătorului, Ramona Şerban, şi şeful Poliţiei Moldova Nouă au fost lăsaţi în libertate, iar vicepreşedintele Curţii de Apel Timişoara a fost dus la Bucureşti pentru audieri la DNA.

Alături de cei trei ar fi fost audiat la DNA Timişoara şi omul de afaceri Iacob Chişărău, consilier judeţean PDL din 2008. El este vicepreşedinte al PDL Moldova Nouă şi secretarul filialei judeţene a partidului, iar între 1996- 2000 a fost primar al oraşului Moldova Nouă. Anul trecut, Chişărău a provocat, în localitatea timişeană Şag, un accident soldat cu moartea a trei tineri, mai spun sursele citate. La finalul audierilor, omul de afaceri a fost lăsat să plece.

Potrivit surselor judiciare citate, este vorba despre un dosar de luare de mită în valoare de 50.000 de euro, iar miercuri seară a avut loc un flagrant într-un apartament din centrul Timişoarei. În schimbul banilor, judecătorul ar fi urmat să intervină pentru o sentinţă favorabilă într-un dosar aflat pe rolul instanţelor timişene.

Iniţial, Cătălin Şerban ar fi cerut suma de 60.000 de euro, susţin surse din rândul anchetatorilor. Denunţătorul ar fi fost de acord şi s-a întâlnit la Naidăş cu şeful Poliţiei Moldova Nouă, comisarul Nicolae Sava, care ar fi preluat geanta cu bani şi ar fi adus-o la Timişoara.

Poliţistul, care a jucat rolul de intermediar, s-ar fi întâlnit, miercuri seară, la mall, cu soţia judecătorului, însă aceasta i-a cerut să meargă împreună într-un apartament din centrul Timişoarei unde să primească banii, care ar fi urmat să ajungă la vicepreşedintele Curţii de Apel. În geantă erau doar 50.000 de euro, nu 60.000 de euro, aşa cum fusese înţelegerea iniţială, spun sursele citate. Imediat după realizarea „tranzacţiei”, au apărut procurorii anticorupţie, însoţiţi de poliţişti.