Vicepreședintele Eco-Civica, protejatul lui Nicuşor Dan, afaceri ilegale la restaurantul din Parcul Tineretului. „Nu e nevoie de niciun contract, dați un avans și totul merge pe încredere” VIDEO

Dan Trifu, vicepreședintele Eco-Civica, despre care presa a scris că este un apropiat al primarului general Nicuşor Dan, organizează petreceri în Parcul Tineretului. Chiar dacă în spaţiul public a devenit cunoscut drept un protector al spaţiilor verzi, activistul administrează un restaurant construit ilegal chiar în parc.

20 aug. 2021, 18:27
Vicepreședintele Eco-Civica, protejatul lui Nicuşor Dan, afaceri ilegale la restaurantul din Parcul Tineretului. „Nu e nevoie de niciun contract, dați un avans și totul merge pe încredere” VIDEO

Pentru amenajarea localului care ar fi administrat de vicepreședintele Eco-Civica au fost tăiaţi ilegal mai mulţi arbori. Defrişarea s-a produs în perioada în care Dan Trifu a beneficiat de sprijinul unui alt activist de mediu, mai exact Nicuşor Dan, actualul primar general. Coincidenţă sau nu, cei doi au intentat sute de procese unor persoane pe care le acuzau chiar de distrugerea spaţiilor verzi.

Chiar dacă figurează pe numele altor persoane, restaurantul „Trifoiaş” din Parcul Tineretului este administrat chiar de de Dan Trifu, reprezentantul Eco-Civica, conform Ştiripesurse.

Acest fapt este dovedit de o înregistrare realizată în urmă cu câţiva ani în care activistul de mediu negociază persoanal cu doi tineri organizarea unei cununii. Mai mult, Dan Trifu recunoaște că terasa este construită în parc, deși acest lucru este interzis prin lege, dar acest lucru nu îl împiedică să își ofere, contra-cost, serviciile pentru această petrecere.

După stabilirea mediului despre care spune că se va ocupa personal, activistul Dan Trifu afirmă că, având protecția unor persoane sus puse, că face evaziune fiscală și că poate să încaseze sume mari de bani fără să ofere chitanță la schimb.

Citeşte şi: Gabriela Firea, atac furibund la adresa lui Nicuşor Dan. „Nu cred că e normal să avem o Capitală plină de gropi, gunoaie şi rozătoare”

Vicepreședintele Eco-Civica, protejatul lui Nicuşor Dan, afaceri ilegale la restaurantul din Parcul Tineretului. Înregistrarea care arată cum Dan Trifu administrează localul „Trifoiaş” din parcul Tineretului

Iată discuția dintre clinți, mireasa și nașul, și Dan Trifu, administratorul restaurantului Trifoiaș:

Mireasa și Nașul: Ne place foarte mult la dumneavoastră și am vrea să facem cununia aici, dar să ne spuneți cum e cu meniul și cum putem să aranjăm mesele.

Dan Trifu: Câte persoane vor veni la cununie? Ca să știu cum organizez aici.

Mireasa și Nașul: În jur de 50 de persoane, prieteni, rude și familia.

Dan Trifu: Perfect! Vă voi face o cununie de vis, vă aranjez mesele și ringul cum n-ați mai văzut pe nicăieri.

Mireasa și Nașul: Ce frumos! Vă mulțumim. Despre meniu ce ne puteți spune pentru că aș vrea ceva tradițional.

Dan Trifu: Noi vă dăm tradițional, românesc. Noi numai așa facem. Fără maioneze și alte șmecherii, cu umpluturi și alte lucruri.

Mireasa și Nașul: În ce va consta meniul?

Dan Trifu: O să aveți aperitiv super încărcat, sarmale și friptură de pui și porc cu cartofi și salată.

Mireasa și Nașul: Nouă ne place ce spuneți și am vrea să semnăm un contract, se poate?

Dan Trifu: Nu e nevoie de niciun contract, dați un avans și totul merge pe încredere.

Trifu începe să se simtă bine cu viitorii clienți și prinde încredere în ei. Începe să le povestească de luptele pe care le dă cu cei care vor să distrugă parcul, în speță el fiind unul dintre cei care a defrișat zeci de copaci ca să își construiască în Parcul Tineretului cârciuma Trifoiaș. De aici începe să se dea de gol că el este cel care controlează din umbră restaurantul.

Mireasa și Nașul: E foarte frumos aici la dumneavoastră, se vede că sunteți un manager care se implică.

Dan Trifu: Așa trebuie să fie toți managerii, implicați. Tot ce vedeți aici este proiectul meu, eu am făcut designul.

Mireasa și Nașul: Ne puteți spune dacă putem să venim noi cu băutura de acasă?

Dan Trifu: Nu, nu se poate așa ceva. Și, oricum noi avem sticla de Jidvei la 20 de lei. Nu e scump.

Mireasa și Nașul: Pai, și meniul cam cât ne duce?

Dan Trifu: Undeva la vreo 30 de euro plus băutura. Dar vă facem un meniu ca de nuntă.

Mireasa și Nașul: Gata, ne-ați convins! Să vă dăm un avans, cam cât? Că avem la noi cam 1.000 de lei. Ajung?

Dan Trifu: Jackson, avem chitanțier, factură, ceva? ( strigă către un angajat). Nu avem? A, e închidere de lună? Bine atunci, ne auzim la un telefon. ( le transmite miresei și nașului ).

Citeşte şi: Primarul Sectorului 2 îi dă peste nas lui Nicuşor Dan: „Dacă edilul Capitalei nu are curaj, spun eu! Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București trebuie desființată”


loading...