Vicepreşedintele PNL: Dacă USR-PLUS iese de la guvernare, intră PSD

Vicepreşedintele PNL Dan Vîlceanu susţine că ar fi o greşeală imensă dacă USR-PLUS ar părăsi guvernarea, deoarece ar permite PSD-ului să reintre în jocul puterii.

14 apr. 2021, 13:52
Vicepreşedintele PNL: Dacă USR-PLUS iese de la guvernare, intră PSD
Vicepreşedintele PNL: Dacă USR-PLUS iese de la guvernare, intră PSD

Vicepreşedintele PNL Dan Vîlceanu spune că alianţa între partidele aflate la guvernare trebuie să meargă mai departe, chiar şi după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Vicepreşedintele PNL: Acesta e un moment în care partidele din coaliție dau un examen de maturitate politică

Citeşte şi USR-PLUS cere capul lui Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu: Nu vedem nicio soluție în care Cîțu ar putea să continue ca premier în coaliție. SURSE

„Până la urmă decizia este a premierului și până la urmă s-a și văzut astăzi. Până la urmă cred că premierul a informat președinții partidelor și un dialog cu președintele României.

Coaliția o să funcționeze. Sunt convins că este momentul ca și partidele mai noi își vor da seama că există momente în care trebuie să ai o atitudine înțeleaptă și să dai un examen de maturitate politică. Cred că acesta e un moment în care partidele din coaliție dau un examen de maturitate politică.  Altfel partidul care consideră că un astfel de gest normal din partea unui premier este unul de agresiune nu face decât să aducă PSD la Guvernare după trei-patru luni. Alături de noi este exclus ca PSD să ajungă la guvernare.

Sunt lucruri care se pot întâmpla în Parlament. Nu cred că este cazul. Nu avem un premier de paie, de formă… Florin CÎțu are maturitatea să conducă Guvernul.

Este exclusă o colaborare între PNL și PSD pentru că ar fi un moment în care, sau partidul politic care-l face acum, este și partidul care își va pierde probabil credibilitatea în fața electoratului. Nu cred că cineva ar mai putea să facă o asemenea greșeală după experimentul USL.

Eu cred că USR-PLUS nu o să părăsească guvernarea. Dacă părăsesc guvernarea ar ceda majoritatea și posibilitatea PSD de a forma un Guvern. Eu nu cred că USR-PLUS vrea așa ceva.

Prin retragerea miniștrilor USR-PLUS se schimbă structura politică a Guvernului. Deci trebuie să treacă prin Parlament și PNL să colaboreze cu PSD în Parlament. Sau cei de la USR să înțeleagă că e decizia lor să părăsescă guvernarea și tot decizia lor este să ofere posibilitatea PSD de a intra în joc”, a spus Dan Vîlceanu la Digi24.

Citeşte şi Alexandru Rafila, după demiterea lui Vlad Voiculescu: S-a dovedit total incapabil

Reamintim că premierul Florin Cîțu a anunţat, miercuri, demiterea din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu. Dan Barna urma să preia interimatul funcţie, însă a refuzat.  Surse politice au declarat că, dacă USR-PLUS nu vor propune rapid un alt ministru, Florin Cîţu este pregătit să asigure chiar el interimatul.


loading...
Partenerii noștri